Van'da Ayran Aşı Balık Başı Festivali

VAN'ın Edremit ilçesi belediyesi tarafından 3'üncü kez düzenlenen 'Ayran Aşı, Balık Başı' adı verilen festival renkli görüntülere sahne oldu.Yoğun ilginin olduğu festivalde, katılımcılara 1,5 ton Van Gölü balığı (İnci kefali) ile ayran aşı çorbası ikram edildi.

Haberler 27.02.2018 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van bal ve Van Gölünü tantmak amacyla ilçeye bal abaniye Mahallesinde düzenlenen 3üncü Geleneksel Ayran A Balk Ba Festivali, vatandalardan büyük ilgi gördü. Mizanci Murat Anadolu mam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen festivale,Van Valisi Murat Zorluolu, ei Sevcan Zorluolu, Edremit Kaymakam Atf çiçekli, ei Aylin çiçekli, Star Tv Haber Genel Yayn Yönetmeni Nazl çelik, kurum amirleri ile ehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürkün babas Asm Safitürk katld.

AYRAN AI, BALIK BAI FESTVAL

Festivalde konuan Edremit Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Atf çiçekli, bu yl 3üncüsünü düzenledikleri Ayran A Balk Ba Festivaline vatandalarn youn ilgi gösterdiini söyledi.

Bakan çiçekli, Bu kaderin deimesi gerektiini ifade etmitik. Bu kapsamda yapmamz gerekenleri anlattk ve admlarmz atmaya baladk. Sizlerin bildii gibi sahilde 30 yldr illegal bir ekilde sizlerin sahilde faydalanma hakknz gasp eden bu igalcilerin, igallerini sonlandrdk ve sizlerin kullanmna açtk. imdi sahil bandmz bitmek üzere. nallah Nisan ay içerisinde sizlerin hizmetini açlm olacak. Yine bununla beraber yazn plajmz sizlerin hizmetine açtk, binicilik merkezimizi hizmete açtk. Vann, Edremitin tantm noktasnda elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. stedik ki; Edremit batdan gelen insanlarn urak yeri olsun ve batda artk olumsuz haberleriyle bilinmesin. stedik ki; buradaki güzel insanlar, buradaki güzel hizmetlerle olanaklarla anlsn. Bu kapsamda da admlarmz attk. Bu projenin güzel admdr Ayran A Balk Ba. Etkinliimize katlan bata sayn valimize ve dier bütün davetlilere teekkür ediyorum dedi.

Van Valisi Murat Zorluolu ise Edremit Belediyesinin yapm olduu hizmetlerin takdire ayan olduunu belirtti.

Yaplan konumalarn ardndan Vali Zorluolu ve Kaymakam çiçekli, festivale katlan davetlilere balk ve ayran a ikram edildi. Renkli görüntülerin yaand festivalde, Bakan çiçekli davetlilerle kol kola girerek, müzik eliinde halay çekti. Yaklak 1.5 ton baln tüketildii festivale gelen mahalle sakinleri, düzenlenen etkinlikten dolay Edremit Belediyesi ve Bakan Vekili Atf çiçekliye teekkür etti.

Ana Sayfaya Git