Van'da bir terörist teslim oldu

Van Valiliği: “Daha önce teslim olan arkadaşlarının herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadıklarını öğrendiği için teslim olmaya karar verdiğini belirten örgüt mensubu, birçok arkadaşının da teslim olmak için fırsat kolladığını dile getirmiştir" dedi.

Haberler 13.08.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda terör örgütü PKKdan kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Valilikten yaplan açklamada, 2010da bölücü terör örgütüne katlan ve hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan yakalama karar bulunan teröristin, ikna çalmalar sonucu 11 Austosta jandarmaya teslim olduu bildirildi.

Teröristin, ifadesinde, uzun zamandr terör örgütünden kaçmaya çaltn, teslim olduklar takdirde sa braklmayacaklar yönünde kendilerine devaml telkinde bulunulduunu anlatt aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

Daha önce teslim olan arkadalarnn herhangi bir olumsuz durumla karlamadklarn örendii için teslim olmaya karar verdiini belirten örgüt mensubu, birçok arkadann da teslim olmak için frsat kolladn dile getirmitir. Söz konusu bölücü terör örgütü mensubuyla ilgili adli ilemler devam ederken, bölgemizde halkmzn huzur ve güvenliini salamaya yönelik terörle mücadele faaliyetleri de aralksz sürdürülmektedir.

Açklamada, terörle mücadelede devletin her zaman en büyük destekçisi olan duyarl vatandalarn, terör örgütü bünyesindeki yaknlarna sa salim kavuabilmeleri için bir an önce en yakn kolluk birimine müracaat etmelerinin önem tad vurguland.

Ana Sayfaya Git