Van'da "cinsel saldırılara karşı destek birimi"

YYÜ'deki Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü bünyesinde "cinsel taciz ve saldırılara karşı destek birimi" oluşturuldu.

Haberler 17.01.2018 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ) Kadn Sorunlar Aratrma ve Uygulama Merkezi Müdürlüünün bünyesinde, cinsel taciz ve saldrlara kar destek birimi kuruldu.

Destek birimi, üniversite kampüs alan içerisinde yaanabilecek cinsel taciz ve saldrlar önlemek ve saldrya maruz kalm kiilere yardm etmek amacyla oluturuldu.

Merkezin Müdürü sosyolog Sema Sancak, bu birimle cinsel saldrlara kar farkndalk yaratmay amaçladklarn söyledi.

Kampüs alan içerisinde akademisyen, idari personel, örenci, taeron, her kim arasnda olursa olsun cinsel taciz ve saldr olaylarn engellemeye yönelik faaliyetler yapacaklarn anlatan Sancak, yaanabilecek olaylarn ise takipçisi olacaklarn kaydetti.

Sancak, üniversite olarak 2011 ylndan itibaren bu konuda çaltaylar düzenlediklerini belirterek, öyle konutu:

DESTEK BRM OLUTURULDU

Bu konuda dier üniversitelerle ortak yönergeler düzenledik. Bu yönerge üniversitemizin senatosundan geçti. Böylece birimimiz faaliyete balam oldu. imdi biz üniversitemizde farkndalk oluturacak çalmalar yapacaz. Afi ve broürlerle cinsel taciz, cinsel saldr nedir, kendimizi korumak için ne tür önlemler, tedbirler almalyz, bamza geldiinde de neler yapmalyz ve nerelere bavurmalyz gibi olaylar örencilerimizle paylamak istiyoruz.

Sancak, cinsel taciz ve saldrya maruz kalan kiilerin, üniversite bünyesinde kurulan birime bavurabileceini ifade etti.

Bazen örencilerin bu konuda kime bavuracan bilmediini dile getiren Sancak, unlar kaydetti:

çok az kii rektörlüe bavuruyor. çou kii de tehir olmamak için en sevdii hocasna gidip söylüyor. Bazen de çekinmeler çok olduu için bunlar ikayet düzeyine gelmeden kapanp gidiyordu. imdi onlar koruyan, destekleyen, haklarn savunan bir birim olduunu bilirlerse eminim ikayetler kantlaryla birlikte olacaktr. ikayet olmad için bunlar ne yazk ki ortaya çkmyordu. Bu çok iç açc bir konu olmadndan örtbas ediliyordu ama imdi biz takipçisi olacaz.

Ana Sayfaya Git