Van'da 'Kısa Film Festivali'

VAN'ın İpekyolu Belediyesi'nce ilk kez düzenlenen ve 5 Mayıs'a kadar sürecek 'Kısa Film Festivali'nin açılışı yapıldı. Farklı kategorilerde 13 ödülün verileceği festivale, 424 film için başvuru yapıldı.

Haberler 05.05.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

pekyolu Belediyesi tarafndan bir otelde, Ksa Film Festivali için açl töreni düzenlendi. Törende konuan pekyolu Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Cemil Öztürk, ilk kez düzenlenen festivalin açln yapmann mutluluunu yaadklarn belirtip, emei geçenlere teekkür etti. Ksa Film Festivaline 249u kurmaca, 110u belgesel, 36s deneysel, 29u ise animasyon kategorisinde olmak üzere toplam 424 film için bavuru yapld.

KISA FLM FESTVAL

Ön deerlendirmenin ardndan kurmaca dalnda 14, belgesel dalnda 10, deneysel dalda 5, animasyon dalnda 5, Engelsiz Yaam Ödülü için de 5 film olmak üzere toplam 39 film yarma, 14 film ise gösterim hakk kazand. Film gösterimleri, kentteki bir alveri merkezinin sinema salonlarnda ücretsiz yaplak. Festivalde 13 ödülden biri, Münir Özkul ansna verilecek. Türk sinemasna emei geçen Ali Duygu Sarolu, Feyzi Tuna ve Prof. Sami ekeroluna ise onur ödülleri verilecek.

lk günden itibaren youn ilgi gösterilen festival ana jürisinde Ahu Türkpençe, Ahmet Mümtaz Taylan, Mehmet Aksn, Ozan Açktan, Murat Trpan, Nuran Evren it, Asuman Susam, Enis Rza Sakzl, Mustafa Ünlü, Ümit Kvanç, Aye Ünal, Fehmi Kaba, Hale Künüçen, Yonca Ertürk, Deniz Tarsus, smail Orhan Toraman, ükrü Künüçen, Tankut Klnç gibi uzman, akademisyen ve tannm isimler bulunuyor.

Ana Sayfaya Git