Van’da ‘Toplumsal Barış Ağı’ toplantısı

Dicle Toplumsal Araştırma Merkezi (DİTAM) tarafından ‘Türkiye’de Barış ve Güvenliği Güçlendirmek İçin Toplumsal Barış Ağını Geliştirme Projesi'nin bölge çalıştayı yapıldı.

Haberler 17.09.2017 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elite World Van Hotelde düzenlenen toplantda konuan DTAM Bakan Mehmet Kaya, sivil toplum kurulular (STK) arasnda diyalog oluturmak için Diyarbakr, zmir, Mersin ve Van gibi ehirlerde bölgesel çaltaylar düzenlediklerini söyledi.

BARI AI YARATMAK

Toplumsal bar an Türkiyenin farkl ehirlerindeki STKlar ile zenginletirmeyi amaçladklarn belirten Kaya, Diyarbakr, Van, Hakkari, Batman, anlurfa, Malatya, Ankara ve stanbul illerinde bölgesel katlml toplantlar yaptk. Toplumsal bar ve demokrasiyi gelitirmek için bar görümelerinin yeniden balatlmas için çalmalar yaptk. Amacmz, an kurulmasna katk sunan ve bara katkda bulunmak isteyen tüm STK temsilcilerinin dahil olaca bir sürecin balamasna öncülük etmek, on yllardr süren çatmalarda etkilenen Türkiye halklar arasnda toplumsal bar salamaktr. Bunun yannda a geniletmek yoluyla Türkiye halklar arasnda sürdürülebilir bir diyalog oluturmak gibi hedeflerimiz de var dedi.

Ana Sayfaya Git