Van'da virüs alarmı!

Türkiye'nin sınır komşusu İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükselirken, Van'da da bir dizi önlemler alınmaya başlandı. Van'ın İran'a açılan Kapıköy Gümrük Kapısı'nda görevli personel, maske ve eldiven kullanmaya başlarken, Türkiye'ye giriş yapan bazı İranlıların da maske taktığı görüldü.

Haberler 22.02.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm dünyada endieye neden olan koronavirüs nedeniyle Türkiyenin snr komusu randa ölenlerin says 4e yükseldi. Yaanan ölümlerin ardndan Türkiye ile ran arasndaki en uzun snr hattna sahip Vanda da bir dizi tedbirler alnd.

Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmez bakanlnda dün acil olarak yaplan toplantda, öncelikle Türkiye- ran snrnda bulunan Saray ilçesindeki Kapköy Gümrük Kapsna termal kamera montaj yaplmas, salk odas kurulmas ve yabanclarla irtibat halinde olan personelin koruyucu maske ile ekipman kullanmas karar alnd. Ayrca geri gönderme merkezindeki ön kabul birimine termal kamera kurulmas karar alnan toplantda, gümrük kapsnda görevli personele koronavirüs hakknda eitim verilmesi kararlatrld.

Toplantnn ardndan yapt açklamada Vali Bilmez, kentte gerekli önlemlerin alndn, üpheli vakalarn, tecrit amaçl snr kapsnda özel oluturulacak salk odasna alnacan, tahsil edilecek özel ambulansla Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edileceini söyledi. Snr kapsndan giren turistlerin uzaktan ateini ölçmek için gerekli cihazlar da Ankaradan talep edildi.

Tatil günlerinde Van tercih eden ranllarn yaklaan Nevruz Bayramnda Vana akn etmesi bekleniyor.

RANLILARIN GEL DEVAM EDYOR

Snr kapsndaki giri- çklarda kstlamaya gidilmezken hem ran hem de Türkiye tarafndan geçiler devam ediyor. Personelin maske ve eldiven takmaya balad snr kapsndan geçen baz turistlerin de maske takt görüldü. Kapdan giri yapan ranllar, çok korktuklarn ancak ülkelerinde gerekli tedbirlerin alndn söylediler. Sadece bir kentte virüse rastlandn ifade eden ranllar, Virüs kontrol altnda tutuluyor. Herkes hijyen konusuna dikkat ediyor. Maskeyle dolamaya çalyoruz. randa havaalanlarnda, snrlarda önlemler alnyor dedi.

Ana Sayfaya Git