Van'daki "Tarihi Peynirciler Çarşısı" restore ediliyor

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir: "İnşallah öngörülen 120 günlük sürede burası biter ve Van otlu peynirine yakışır, hijyenik mekan haline gelir" dedi.

Haberler 12.08.2018 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda restorasyonu süren Tarihi Peynirciler çars modern görüntüsüyle halkn hizmetine sunulacak.

Kentin tantm ve marka deerlerinin yaatlmas için çalmalarn aralksz sürdüren Büyükehir Belediyesi, Dou Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalknma daresince finanse edilen Tarihi Peynirciler çarsndaki restorasyon çalmalarn sürdürüyor.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel yiletirme Dairesi Bakanl koordinasyonunda yürütülen çalmalarla tarihi çar, batan sona yenilenerek daha modern ve hijyenik hale getirilecek.

DAP Bölge Kalknma daresi Bakan Adnan Demir, Dou Anadolu Kalknma Ajans (DAKA) Genel Sekreteri Halil brahim Güray, DAP Bölge Kalknma daresi Bakan Yardmcs Volkan Güler, DAKA Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Bakan Mehmet Emin çakayn aralarnda bulunduu yetkililer, restorasyon çalmalarn yerinde inceledi.

Demir, incelemeler sonras gazetecilere yapt açklamada, çalmalar yakndan takip ettiklerini belirterek, otlu peynirin kentin ekonomik deeri olduunu ve yllk ortalama 100 milyon lirann üstünde cirosu bulunduunu söyledi.

Otlu peynirin deerine uygun ekilde sergilenecei mekan ina edildiini ifade eden Demir, unlar kaydetti:

u an hali hazrda restore edilen ve bakm onarm yaplan Tarihi Peynirciler çarsn finanse ediyoruz. Burada projelendirmeyi yapan Büyükehir Belediyemizin ilgili birimine teekkür ediyorum. nallah öngörülen 120 günlük sürede buras biter ve Van otlu peynirine yakr, hijyenik mekan haline gelir. Özellikle dardan gelen insanlarmzn daha nezih ortamda otlu peynir alabilecekleri yer olur.

Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Ülker Cem Kaplan ise projenin yüzde 25inin tamamlandn ve belirlenen tarihten önce çary hizmete açmay hedeflediklerini anlatarak, katk salayanlara teekkür etti.

Ana Sayfaya Git