Vangölü Ekspresi

Yarıyıl tatilinde bölgeye gelmek isteyen seyahat ve gezi tutkunlarının tercih ettiği Vangölü Ekspresi, dağların yamaçlarından ve doğal güzelliklerin arasından süzülerek yolcularına eşsiz güzellikteki manzaralar eşliğinde seyahat imkanı sunuyor.

Haberler 30.01.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaryl tatilinde Ankara ile Tatvan arasnda sefer yapan Vangölü Ekspresiyle bölgeye gelmeyi tercih eden yolcular, garlarda younlua neden oluyor.

Ankara, Krkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elaz, Bingöl ve Mu güzergahlarndan geçerek Bitlisin Tatvan ilçesine gelen Vangölü Ekspresi, bölgenin güzelliklerini görmek isteyen seyahat ve gezi tutkunlarnn youn ilgisini çekiyor.

Karla kapl dalarn yamaçlarndan ve doal güzelliklerin arasndan süzülerek ilerleyen Vangölü Ekspresi, yolcularna her mevsim farkl güzellikteki manzaralar eliinde seyahat imkan sunuyor.

Ekspresle farkl illeri dolaarak Tatvan Garna gelen yolcular, Mu Ovasnn doal güzellikleri, beyaz gelinliini giyen Atatürk ve Nemrut Da ile Van Gölü manzarasna kar seyahat etmenin keyfini yayor.

9 vagon ve 320 yolcu kapasiteli Vangölü Ekspresinde doayla iç içe seyahat etme frsat bulan, karlatklar güzellikleri fotoraflayan yolcular, vagonlar süsleyip, arklar söyleyerek yolculuu daha elenceli hale getiriyor.

- Youn olduu için yatakl vagonlarda yer bulamadk

zmirden gelen Peyruze Olcay, AA muhabirine yapt açklamada, ilk defa eksprese bindiini, çok youn olduu için yatakl vagonlarda yer bulamadklarn söyledi.

Kar manzaras görmeyi çok istediini belirten Olcay, stediim görüntüyü Muta gördüm. Yolculuktan keyif aldk. Yaryl tatilini güzel ekilde deerlendirdim. Perembe günü de döneceiz. dedi.

Kayserili emekli öretmen ehnaz Gültekin ise 36 kiilik grupla ilk defa bindikleri Vangölü Ekspresiyle Dou Anadolu Bölgesine tur düzenlediklerini söyledi.

Gruptakilerin k manzaralarna hayran kaldn anlatan Gültekin, öyle konutu:

Bu tantm bize hem maddi ve manevi anlamda kazanç salyor. nsanlarmzn birbirine artl yaklamlarn ortadan kaldryor. Bu turlarn sklkla yaplmasna ve herkesin bu ie el vermesini öneriyorum. Gerek profesyonel gerekse amatör anlamda bu turlar yaplmal. Arkadalarm çok mutlu. Gördüümüz esiz güzellikler anlatlacak gibi deil. Murat Nehri, karl manzara ve insanlarn yaklamlar çok güzel.

Kayseri Kadir Has Ortaokulu rehber öretmeni Canan Korkmaz da ilk kez Vangölü Ekspresiyle yolculuk yaptn bildirerek, Tren çok konforlu. Gayet güzel ve neeli bir yolculuk oldu. Keyifliyiz. Yaryl tatili olmas nedeniyle çok güzel bir ortam ve bizim için iyi bir deiiklik oldu. ifadelerini kulland.

Vanl Zeynep Beyza Kulaz da arkadalaryla gezi için ekspresi tercih ettiklerini kaydederek, Odamz süsledik. Arkadalarm çok kar görmemiti. Bu sayede görme imkan buldular. Manzara çok güzel, herkese tavsiye ederim. diye konutu.

Trendeki dier yolcular da esiz manzaraya kar keyifli bir yolculuk yapma imkan bulduklarn ifade ederek, bölgeye gelmek isteyenlerin Vangölü Ekspresini tercih etmesini istedi.

Ana Sayfaya Git