"Van'ın Pamukkale'si" turistleri bekliyor

Van'ın Başkale ilçesinde bulunan ve Pamukkale'yi andıran travertenler, özellikle kış mevsiminde güzel görüntüler oluşturuyor.

Haberler 31.01.2018 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye 35 kilometre uzaklktaki Dereiçi Mahallesinde 2 bin 400 metre rakmdaki travertenler, doa harikas görüntüsü ve Denizlinin Pamukkale ilçesindeki doal oluumlara benzerliiyle dikkati çekiyor.

Güvenlik güçlerince gerçekletirilen baarl operasyonlar sonucu huzurun saland bölgede vatandalarn ziyaret ettii travertenler, k mevsiminde de bir bölümü buzla kapl görüntüsü ve souk havann etkisiyle oluan buz sarktlaryla özellikle fotoraf tutkunlarnn tercihi oluyor.

Baz vatandalar, travertenlerde ifal olduuna inanlan kükürtlü suya giriyor.

- Pamukkaleyi andran travertenlerimiz var

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdulselam Öztürk, AA muhabirine yapt açklamada, ilçenin birçok tarihi ve doal güzellii bünyesinde barndrdn ancak bu güzelliklerin terör nedeniyle tantmnn yaplamadn söyledi.

çileri Bakanlnca görevlendirme yapldktan sonra turizm, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki proje çalmalarna arlk verdiklerini anlatan Öztürk, bölgenin gelimesi için özel sektöre de ellerinden gelen destei vermeye hazr olduklarn kaydetti.

Öztürk, Karadeniz Bölgesinde yayla turizminin önemli olduunu, benzer yaylalarn bölgede de bulunduunu belirterek, öyle devam etti:

Terör, yayla turizmini gelitirme konusunda önümüzde engeldi. Allah izin verirse imdi buralarda turistik tesisler açlrsa, bölge ekonomisine katk salayacaz. ranllar buralar görmeye gelmek istiyorlar. Vann bu açdan büyük bir potansiyeli var. Arap turistler Karadenize gidip yaylalarda serinlik, yeillik görmek istiyor. Bizim de Denizlinin Pamukkalesini andran travertenlerimiz var. Terör olmad dönemlerde buralar yerli ve yabanc turistlerce ziyaret ediliyormu. Bölge terörden çok çekti. nallah huzurun gelmesiyle devlet buralar turizme kazandracak.

- Salk turizmine kazandrlabilir

Öztürk, bölgenin, Salk Bakanl ile dier ilgili kurululardan gerekli izinler alndktan sonra salk turizminde de kullanlabileceini ifade etti.

Bu konuda çalmalar hzlandrp buradaki suyun analizlerini yaptracaklarn vurgulayan Öztürk, Tabii buraya devletle birlikte özel sektörün de gelmesi gerekiyor. Orada her eyi bizim yapmamz gerekmiyor. Biz devlet olarak ön ayak oluruz. Özel sektöre ve proje yapmak isteyenlere katk sunmaya hazrz. Tüm vatandalarmz Bakalemize korkmadan çekinmeden gelmelerini bekliyoruz. Devletimiz güçlü, otoritemiz salam, daha iyi günler göreceiz. diye konutu.

Travertenleri görmeye gelen turistlere rehberlik eden vatandalardan Harun Özaras ise bölgenin mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasnda olduunu söyledi.

Özaras, terör olaylarnn yaanmad dönemlerde bölgede turist younluu yaandn belirterek, u an scaklk sfrn altnda derecelerde ve ayaklarm scak suyun içinde, üümüyorum. Yerli ve yabanc turistleri buraya bekliyoruz. Pamukkaleye gidenler neden Bakaleye gelmesin? nsanlarn buraya ön yarglarndan kurtularak gelmesi gerekir. deerlendirmesini yapt.

Mahalle sakinlerinden Reit Kaya da bölgeye huzurun gelmesiyle ziyaretçi saysnn arttn ancak ulam sorununun çözülmesi gerektiini belirtti.

Ana Sayfaya Git