Van'ın yöresel yemeklerinin tanıtıldığı "Gastronomi Festivali" başladı

Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Doğu Kalkınma Ajansı (DAKA), Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu ile Van Aşçılar ve Pastacılar Derneğince Van Müzesi bahçesinde düzenlenen festival kapsamında Kale Atatürk Kültür Parkı'nda kortej yürüyüşü düzenlendi.

Haberler 02.06.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Müze bahçesinde kurulan ocaklarda piirilen yöresel yemekler Keledo, Helise, ayran a, Van Sengeseri, yumurtal Siyabo, un helvas, Türkiyenin farkl illerinin yan sra Yunanistan, Tunus, Lübnan, ran ve Krgzistandan gelen aç ve gastronomi merakllarna ikram edildi.

Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Ozan Balc, yapt açklamada, uluslararas festivalle kentin kültür ve turizmine katk saladklarn söyledi.

Festivale 5 ülkeden aç ve gastronomi yazarlarnn katldn anlatan Balc, Güzel bir etkinlik oluyor. Bu etkinlii çok önemsiyoruz. Vanllar misafir etmez, arlar. Arlamak, kalpten geliyor. Dolaysyla Van halk gelen misafirleri soylu kültürleriyle arlyor. Herkesi bu güzel etkinlie katlmaya davet ediyorum. dedi.

Dou Anadolu Açlar ve Pastaclar Federasyonu Bakan Ali Geyik de kentte ilk kez düzenlenen festivalin büyük ilgi gördüünü ifade etti.

Türkiyenin ünlü açlarnn da festivale katldn belirten Geyik, Vann gastronomide kalknmas için ilk adm attk. Bundan sonra her yl daha büyük festivaller düzenleyeceiz. Yemeklerin hepsi tamamen yöresel. Gelenler farkl lezzetler tatma frsat buldu. Üç gün devam edecek festival imdiden büyük ilgi görüyor. diye konutu.

Van Açlar ve Pastaclar Dernei Bakan Nurullah Kaplan da Vann zengin mutfan tantma frsat bulduklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git