Varol: Batı İslamî bir devlet doğuracaktır

Batı'da Yeni Zelanda'daki cami saldırısında olduğu gibi katliam, iftira ve şiddetle İslam'ın önüne bir set çekilmeye çalışıldığına dikkat çeken Muhammed Beşir Varol, Batılı ülkelerin, Said Nursi'nin deyimiyle "İslam'a gebe" olduklarını vurguladı.

Haberler 27.03.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Molla Muhammed Beir Varol, en son örnei Yeni Zelandada haçl zihniyetli terörist tarafndan gerçekletirilen ve 51 kiinin ehid olduu cami saldrsyla birlikte açkça görülen slam dümanl ve Emperyalist ABDnin Bakan Donald Trumpn Golan Tepelerinde siyonist rejimin egemenliini tanma kararna ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Varol, Batl devletlerin, ülkelerinde slamn yaylmasn engellemek için her türlü katliam, yalan, iftira ve iddeti uyguladn ancak istediklerini baaramacaklarn vurgulad. Batl ülkelerin, Said Nursinin deyimiyle slama gebe olduklarn vurgulayan Varol, Müslümanlarn birlik olarak gereken tepkiyi göstermesinin çok önemli olduunu söyledi.

Trumpn Golan Tepelerine ilikin kararna da deinen Varol, daha önceden Müslümanlarn fethettii topraklarn slam topraklar olarak görülmesi gerektiini; bu gerçein igalle birlikte deiemeyeceini ve Müslümanlarn buna göre hareket etmesi gerektiini vurgulad.

Sen onlarn dinlerine uymadkça Yahudiler de Hristiyanlar da senden asla memnun kalmayacaklardr ayetine atfta bulunan Varol, batllarn çokça dillendirmi olduu demokrasi söylemlerinin de içi bo bir hikayeden ibaret olduunu söyledi.

Bu tip söylemlerin, insanlar kandrmak için ortaya konulduunu vurgulayan Varol, Demokrasiden bahsedenlerin hayattaki gerçeini gözlerimizle görüyoruz. Sözde demokrasi özgürlük ve hürriyet için Iraka geldiler ancak oray viran ettiler ve etmeye devam ediyorlar. Suriye, Yemen, Libyada da ayn eyi yaptlar. dedi.

ABD ve dier batl ülkelerin igalinden kaçarak dünyann farkl ülkelerine yerleen Müslümanlarn, yine de katliamlarla, basklarla kar karya olduuna iaret eden Varol, bunun en son örneini Yeni Zelandada haçl zihniyetli terörist tarafndan gerçekletirilen cami katliamnda gördüümüzü söyledi.

Küfür, kendi dndakileri kabul etmiyor

Camiler ve dier inançlarn ibadet yerlerin güvenliinin devletler tarafndan salanmas gerektiini vurgulayan Varol, Küfrün tek bir mant vardr. Kendi dndakileri kabul etmiyor. Küfür budur. çünkü küfür, eytandan geliyor. eytann slama, Allahn dinine ve Müslümanlara tahammülü yoktur. eytan bütün insanlar kafir yapp kendisiyle beraber cehenneme götürmek istiyor. Sürekli ve en çok bahsettikleri esas ve ilkelerine kar da hareket ediyorlar. u anda Avrupada ilke olarak demokrasi, özgürlük, hürriyet ve adaletten bahsediyorlar fakat oralarda öyle bir ey göremiyoruz. ifadelerini kulland.

Ne yapsalar da slamn ve Müslümanln önünü alamyorlar

Bediüzzaman Said Nursinin, Osmanl hükmeti Avrupa ile hmiledir; Avrupa gibi bir hükmeti douracak. Avrupa da slmiyete hmiledir; o da bir slm devleti douracak. eklindeki öngörüsünü hatrlatan Varol, Osmanl, hamlini dourdu. Osmanl topraklar üzerinde bir çok laik devletler kuruldu. Laiklik slamn deil Avrupanndr, Fransada olumutur. Demokrasi de Avrupa maldr. u anda hemen hemen eriatla yönetilen bir devlet brakmamlar. Müslümanlar, kendi dümanlar Avrupann hüküm ve kanunlaryla yönetiliyorlar. Osmanl hamlini dourmu. Avrupa da hamiledir. O da bir gün hamlini douracaktr. u anda o doumun sanclar gözüküyor. Bundan dolay u anda Avrupa telaa dümütür, Müslümanlara tahammülü yok. Ne yapacaklarn bilmiyorlar. Ne yapsalar da slamn ve Müslümanln önünü alamyorlar.

Ne kadar da çrpnrlarsa insanlar daha çabuk slam duyacaklar

Batllarn, dünya üzerinde slamn yaylmasn engellemek için katliam, iddet, yalan, iftirayla, oryantalistleriyle, yerli ibirlikçileriyle engel olmaya çaltn vurgulayan Varol, Fakat bu hamlin doaca alametler gözüküyor. çünkü Avrupa halknn genelinde bütün dinlere ve fikirlere kar taassuplar yok olmu. Avrupa halknn genelinde özgürlük ve hürriyet ruhu kalblerinde olumutur, hakikat aryorlar. Bugün de televizyon ve internet gibi iletiim araçlaryla insanlar bireylerden çabucak haberdar olabiliyor. Bunlar slam ve Kurann tannmasnn önünü açmtr. nsanlar aratryor ve bu ekilde bir çok insan müslüman oluyor. Bundan dolay bir telaa girmiler ve bunun önünü alalmyorlar. çamura dümü biri gibi ne kadar çrpnrlarsa da çamura batyorlar. Allahn izniyle aynen bu ekilde ne kadar da çrpnrlarsa insanlar daha çabuk slam duyacaklar ve daha çabuk Müslüman olacaklardr. çrpndkça ecellerine yaklayorlar. Avrupa ve Bat slam bir devlet douracaktr. diye konutu.

Halk müslüman olan çou ülkelerin yöneticilerinin de Avrupann hizmetinde ve adeta esiri olduunu söyleyen Varol, bu yöneticilerden slam dümanlna kar bir ey yapmalarn ümit etmenin yanl olduunu ifade etti.

slam hareket halk uyarp aralarnda birlii tesis etmeleri gerekiyor

Varol, Geriye Müslüman halk kalyor. Fakat eer bir millet arasnda birlik ve intizam olmazsa onlarn da bir eyler yapabileceini söylemek zor olur. Geriye var olan baz slam hareket ve mücadeleler kalyor. Bu hareketler, halk uyarp aralarnda birlii tesis etmeleri gerekiyor. Halk, kendi ve kardelerinin hak ve hukuklarn savunmaya tevik etmelidirler. Ancak maalesef büyük bir musibettir ki baz hareketler de dümanlarna ve emperyalistlere kar mücadele edeceklerine, kendi ve halklarnn hak ve hukuklarn soracaklarna birbirleriyle urayorlar. dedi.

Yeni Zelandadaki cami katliamna kar clz bir tepkinin ortaya konulduunu dile getiren Varol, Dünya Müslüman Alimler Birlii Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddn el-Karad de baz kiilerle beraber oraya gittiler. En azndan ümmetin ve Müslümanlarn birlii ad altnda oraya gittiler, onlara sahip çktlar, taziyelerini sundular. Bu da bizleri sevindirdi, o kiileri tebrik ederiz. Allah onlardan raz olsun. Allah Müslümanlarn tepkisini artrsn. Cahiliyete göre olan deil müsbet ve meru olan slamn ruhuna göre olan tepkiyi bize nasip etsin. Allah yardmcmz olsun ve Müslümanlar arasnda vahdeti tesis etsin. stikamet yolunu slam hareket ve mücadelelere versin. eklinde konutu.

Amerika ekya bir devlettir

Emperyalist ABDnin Bakan Donald Trumpn Suriye snrndaki Golan Tepelerinde siyonistlerin egemenliini tanma kararna da deinen Varol, Amerika ekya bir devlettir. ngilterenin ekyasydlar. ngiltere, kendileri için büyük bir masraf olduunu gördüünde onlarn kendi balarnda defetmek için götürüp Amerika ktasna yerletirdiler. Oradaki Kzlderilileri öldürüp katlettiler ve vatanlarn kendilerine aldlar. Tarihleri hunharlktr. Gittikleri her yeri viran ediyorlar. Onlardan adeleti hak ve hukuku temeni etmek yanl bir mantktr. Bir dönem slamn eline giren ülkeler ve topraklar da kyamete kadar slamn topraklardr. Hiçbir yönetici, hiçbir idare bu topraklarn küfür topraklar olduunu söyleyemez. Oras slam topraklardr. Yönetimleri ne olursa olsun. ster zalim ister diktatör, emperyalist olsun o topraklar slamn topraklardr. Müslümanlarn eline güç geçtiinde ilk olarak oralar küfrün elinden kurtarmalar lazm. Bu, Müslümanlar üzerine farzulayn ve farzulkifayedir. lk önce bir zamanlar slamn kontrolu altnda topraklar üzerinde çalmalar lazm, gerekli eyleri yapmalar lazm. Oralar için ceht ve gayret göstermelidirler taki oralar küfür ve emperyalistlerin ellerinden kurtarsnlar. Sonrasnda dier yerlerde velevki Müslüman olmasalar bile emperyalistlerin zülmü altnda esir olup hak, özgürlük ve hürriyetleri olmayan halklarn hak ve hukunu sormaldrlar, cehd ve cihad etmelidirler. ifadelerini kulland.

Golan Tepeleri ve teröristlerin bulunduu bütün topraklar slamn topraklardr

Siyonist rejimin igali altndaki Golan Tepelerinin de Müslümanlara ait olduunu vurgulayan Molla Beir Varol, Her ne kadar Suriye rejimi tauti bir rejim olsa da Suriye topraklar, Golan Tepeleri, Filistin topraklar ve teröristlerin bulunduu bütün topraklar ve terörist çetelerin orada bir güç elde ettii topraklarn hepsi slamn topraklardr. Fakat bugün emperyalistler ve gaspçlar gelip orada yuvalarn kurmular. Bugün Müslümanlar zayftrlar ve onlar da bu zaafiyetten istifade ediyorlar. Müslümanlarn danklndan istifade ediyorlar. Kalbinde, Lailaheillah Muhammedun Resulullah kelimesi yerleen biri asla slam topraklarndan bir kar bile kafirlere ve emperyalistlere verilmesini kabul etmez ve onlarn varln meru kabul etmez. deerlendirmesinde bulundu.

Emperyalistlerin ve siyonistlerin küfür gerei kendi görevini icra ettiini anlatan Varol, Müslümanlar gerçekten iman ve slamn gayreti kalblerinde varsa kendi aralarnda küçük ahsi ve ferdi ihtilaflar bir tarafa brakp birleip birlikte kardelerinin hak ve hukukunu sormalar lazm. Eer müslümanlar el ele verseler sadece Filistin halknn hakk deil haklar elinden alnm bütün halklarn haklarn sorabilirler. Bütün slami haraket ve mücadeleleri birlemeye davet ediyoruz. Filistinli kardelerinin haklarn savunsunlar. Allah nezdinde mukaddes bir toprak olup Müslümanlarn ilk kblesi olan Kudüsün hakkn sorsunlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git