Varto Kaymakamı Çetin, husumetli aileleri barıştırdı

MUŞ'un Varto ilçesinde 2012 yılında meydana gelen ölümlü kavga nedeniyle aralarında husumet bulunan 'Yalçın' ile 'Ataç' aileleri, Kaymakam ve Belediye Başkanıvekili Mehmet Nuri Çetin tarafından barıştırdı.

Haberler 04.01.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Varto Anadolu mam Hatip Lisesinin mescidinde düzenlenen bar törenine Vali Aziz Yldrm, Ak Parti Mu Milletvekili M. Emin imek, Mu Belediye Bakan AK Partili Feyat Asya, l Jandarma Komutan smail ahin, l Emniyet Müdürü Zafer Akta, l Müftüsü Alaettin Bozkurt, Varto Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Mehmet Nuri çetin, lçe Jandarma Bölük Komutan Jandarma Binba smail Terzi, lçe Emniyet Müdürü Orhan Ada, daire müdürleri, muhtarlar, çok sayda kii ve aralarnda husumet bulunan Yalçn ile Ataç aileleri katld.

Törende bir araya gelen Dutözü köyü ile Hüseyinolu köylerinin aile büyükleri, birbirleriyle tokalat ve Müftü Alaettin Bozkurtun okuduu dualar eliinde Kuran- Kerimin altnda geçerek bar yemini etti. Bar töreninde konuma yapan Mu Milletvekili imek, öyle dedi:

BARIA YEMN ETT

Her günümüz barla olsun. Vartoda yllar önce 2 karde aile Ataç ve Yalçn ailesi arasnda bir husumet olmutu. Bara kavumas lazmd. Allah utandrmasn bata Valim, Kaymakamm, bu deerli iki ailenin insanlar arasnda bir sulh, bar oldu. Güzel oldu. Daim olsun. Bu barla birlikte bu yeni ylmzda valimin dedii gibi ilk mesai günü inallah günümüz hep bar içerisinde geçer. Rabbim Vartomuza, insanlarmza, Muumuza, ülkemize tüm insanlarmza ve corafyasna bar getirsin. Bar mutluluktur. Bar kardeliktir.

Dünyada en güzel eyin bar olduunu belirten Vali Aziz Yldrm ise Vartoda husumetli 2 aile arasndaki anlamazlnn kaymakamn giriimi, akil insanlarn bir araya gelmesi sonucu bar ile noktalandn belirterek, öyle dedi:

K ALE FERTLER

Vatandalarmz ve iki aile fertleri buraya gelmi. Sa olsunlar bar tescil oldu. Kaymakammzn çalmalar ile ve tabii ki taraflarn fedakarlklar ile bunu unutmamak lazm. Hepsini takdir ediyorum. Herkesten Allah raz olsun. Bu iki aile ve Varto bar içerisinde yaayacak. nallah bu bütün insanla çevremizdeki bu kargaalara sebebiyet veren kiilere, Suriye de Irakta bu tür kargaalara sebebiyet veren insanlara örnek olsun, güzel bir örnek, inallah bu dünyaya örnek olur. Yeni ylmzn ilk mesai gününde böyle bir gün yaaylmzn olmas bize umut vermekte, ayrca 2018 yl bar içerisinde geçecek. Bütün taraflara teekkür ediyorum.

Varto Kaymakam ve Beleye Bakan vekili Mehmet Nuri çetin de her iki aileye teekkür ederek konumasnda merkeze insan aldklarn vurgularken öyle dedi:

ki aile ile görütük. Fedakarlklar gösterdiler. Akil insanlar sa olsun, devreye girdiler. Güzel bir ey oldu. Biz istiyoruz ki bütün Türkiyede bu tüm uyumazlklarn çözümle sonuçlanmas, çünkü insan yaat ki devlet yaasn insan yaayacak devlet yaayacak.

Öldürülen 30 yandaki Sait Yalçnn babas Mehmet Yalçn ile Dutözü Muhtar Ahmet Ataç, milletvekili, vali ve kaymakama teekkür etti. Varto Anadolu mam Hatip Lisesinin yemekhanesinde verilen yemein ardnda bar töreni sona erdi.

Ana Sayfaya Git