"Vatan sağ olsun"

Mardin'in Nusaybin ilçesine düzenlenen havanlı saldırıda şehit düşen Fatma Yıldız ile kızları Emine ve Leyla'nın defnedildiği Şırnak'ın İdil ilçesinde teröre tepki dile getirildi.

Haberler 12.10.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede terör örgütü YPG/PKK igali altndaki bölgelerden, Mardinin Nusaybin ilçesine düzenlenen havanl saldrda ehit düen Fatma Yldz ile kzlar Emine ve Leylann defnedildii rnakta teröre tepki dile getirildi.

Önceki gün, Nusaybine düzenlenen havanl saldrda mermilerin isabet ettii evlerinin bulunduu binann önünde ehit düen anne ve iki kznn cenazelerinin topraa verildii rnakn dil ilçesinde, Yldz ailesine taziye ziyaretleri sürüyor.

- Vatan sa olsun

Terör saldrsnda yengesi ve iki yeenini kaybeden Emin Yldz, yapt açklamada, ailesinden üç can yitirmenin üzüntüsünü yaadn söyledi.

Vatan sa olsun. Devletimizi her zaman arkamzda hissediyoruz ve o his bizim için büyük bir güç. ifadelerini kullanan Yldz, aclarn paylaan, ziyaretlerine gelen herkese teekkür etti.

Vatandalardan Nuri Genç, teröristlerin saldrs sonucu 3 masum vatandan ehit olduunu dile getirerek, teröre tepkisini ifade etti.

Kurulu amaçlar insanlarn kann dökmek. Örgüt 40 yldan beri Kürt halknn kann dökmekte. Kürt halklarnn selameti için bu operasyonlarn yapld kanaatindeyiz. diyen Genç, halkn, her eyin farknda olduunu vurgulad.

Genç, Hiç kimse bunlara alet olmayacak. Devletimiz gerei neyse icabna bakacaktr. Bu operasyonda ehit olan sivillere ve güvenlik güçlerine Allahtan rahmet diliyoruz. diye konutu.

- rnak Valisinden acl aileye ziyaret

rnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yldz ailesini, köydeki taziye evinde ziyaret ederek basal diledi.

Vali Pehlivan, Bar Pnar Harekatnn baaryla sürdüünü ifade ederek, güvenlik birimlerinin terör unsurlarna kar youn mücadele verdiini aktard.

Harekatn amacna deinen Pehlivan, unlar kaydetti:

Bu mücadelenin amac, komumuz olan Suriye topraklarnda teröre kar mücadele etmek, burada bir güvenlik koridoru oluturmak ve bu koridoru oluturmakla birlikte kendi snr ve iç güvenliimizi arttrmak. Ordumuz mücadelesini sürdürürken maalesef terör örgütleri de saldrlarna devam ediyor. Dün de masum insanlarmza kar saldr gerçekleti ve bebein de bulunduu baz vatandalarmz kaybettik. Devletimiz, bütün güvenlik birimlerimiz terörle mücadele ediyor. Vatandalarmz da ifade etti; hepimiz kendimizi devletimize bayramza, milletimize, birliimize ve beraberliimize adam durumdayz. ehitlerimizin yaknlar Vatan sa olsun. dediler. Bu ses bugün rnak dilden ve yurdumuzun her tarafndan yükseliyor, yükselmeye devam ediyor. Pehlivan, ehit düenlere Allahtan rahmet, ailelerine ba sal, yarallara da acil ifa dileinde bulundu.

Taziye ziyaretine, dil Kaymakam Zafer Sa, rnak 23üncü Jandarma Piyade Snr Tümen Komutan Tugeneral Halil Soysal, çakrsöüt Tugay Komutan Tugeneral Alper Sr, l Jandarma Komutan Kdemli Albay Tamer Bilacan, AK Parti Milletvekili Rizgin Birlik de katld.

Ana Sayfaya Git