Vatandaşın imdadına "Hızır" gibi yetişiyor!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Belediyesince hayata geçirilen proje kapsamında 2 ayda 15 bin 142 hane ziyareti yapıldı, oluşturulan "Alo Hızır Acil"e gelen çağrılar üzerine 2 bin 684 sorun çözüme kavuşturuldu.

Haberler 01.03.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar Belediyesince hayata geçirilen Kayapnar Hzr Projesi kapsamnda, 2 ayda 15 bin 142 hane ziyareti yapld, oluturulan Alo Hzr Acile gelen çarlarla tespit edilen 2 bin 684 sorun çözüldü.

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda Kayapnar Belediyesi Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ozan Balc öncülüünde 2 ay önce Kayapnarda çalnmayacak kap gidilmeyecek ev kalmayacak sloganyla Kayapnar Hzr Projesi hayata geçirildi.

Ekipler, misafir olduklar evde, kamu kurum ve kurulularndan duyulan memnuniyet ve beklentileri, annda karlanmas gereken gda, barnma, snma, eitim, salk gibi temel ihtiyaçlar tespit ediyor.

- 15 bin 142 hane ziyaret edildi

Tespit edilen sorunlar, aralarnda belediyenin ilgili birimleri, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf, ilçe müftülüü, ilçe salk müdürlüünden uzman kiilerin katlmyla haftalk gerçekletirilen toplantlarda yaplan deerlendirmelerle çözüme kavuturuluyor. Öte yandan proje çerçevesinde oluturulan Alo Hzr Acil iletiim hattna gelen çarlarla aktarlan sorunlar da uygulama ekiplerine iletiliyor. imdiye kadar 15 bin 142 hane ziyareti ve Alo Hzr Acile gelen çarlarla birlikte tespit edilen 2 bin 684 sorun çözüme kavuturuldu.

Proje çerçevesinde 8 ayda ilçedeki yaklak 64 bin hanenin ziyaret edilmesi hedefleniyor.

- nsanlarn meselelerini dert ediniyoruz

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Balc, vatandaa en iyi hizmeti sunmaya gayret ettiklerini söyledi.

Vatandan kaps çalndnda Belediye ve kaymakamlk olarak Biz sizin emrinizdeyiz, sizinle beraberiz, sizi önemsiyoruz, dertlerinizi yüreimizde hissediyoruz, problemlerinizi dinlemekten mutlu oluyoruz dediklerini aktaran Balc, Buradaki ilemlerimi devlet ve millet adna, devletin gerçek sahibi millet adna yapyorum. Millete hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyuyoruz. Devlet olarak vatandan yanndayz, insanlarn meselelerini dert ediniyoruz. Onlar çözmekten büyük mutluluk duyuyoruz. ifadelerini kulland.

Bugüne kadar yaplan tespitler ve talepler dorultusunda, farkl engelli gruplarna yönelik anaokulu, meslek ve i merkezleri, üstün zekal çocuklar için merkezlerin, hazrlanan projelerle hayata geçirileceini bildiren Balc, vatandalarn bireysel taleplerinin karlanmas dnda, okullarda müzik, resim odalar ile çok sayda zenginletirilmi kütüphane de oluturulduunu kaydetti.

- Hiç kimse aç yataa gitmesin

Ev ziyaretlerinde kamu kurumlar hizmetlerinden beklenti ve taleplerin yannda annda yaplmas gereken yardmlar da tespit ettiklerini ve bunlara annda müdahale ettiklerini aktaran Balc, öyle konutu:

Bazen bir musluun tamir edilmesi, yal bir ninenin trnann kesilmesi, yal bir dedenin banyosunun yaptrlmas, evin badanasnn yaplmas buna dahil. Amaç, Bir ve beraberiz devlet ve millet olarak yanndayz. Sktnz zaman Hzr gibiyiz. Hazrz, nazrz, Hzrz. Bütün ekip olarak milletimizin emrindeyiz. Projede, 100 kii görev alyor.

Devletin ana görevlerinin banda güvenlik geldiini, ayn zamanda kimseyi aç ve açkta brakmamann da görev olduunu belirten Balc, Aç, açkta kimse olmamal. Bir derdi, bir sknts olan devlet de kaymakamlk da vakf da benim diye rahat bavurabilmeli ve ihtiyaçlar da derhal karlanmal. stiyorum ki hiçbir çocuumuzun kn ayaklar üümesin, srt donmasn, hiç kimse aç yataa gitmesin. Bir kiinin bile madur olmasna gönlümüz raz olmaz. diye konutu.

- Onlarn dertlerini dert ediniyoruz

Bunun çok geni ve kapsaml bir proje olduunu anlatan Balc, öyle dedi:

çinde yetim ve öksüz, anne ile babas tarafndan terk edilmi, engelli ile ehit ve gazi çocuklarmza kadar yakndan ilgilenen bir proje. çölyak hastas çocuklardan evde eitim alan özel engelli çocuklarmza kadar, kimsesiz yallarmzdan biçare insanlarmza kadar onlar sarp sarmalayan devlet ve millet olarak onlarn yannda olduumuzu ifade eden bir proje. Devletin milletin imkanlarn birbirinden çok kymetli deerli hemehrilerimize uyguluyoruz, onlarn dertlerini dert ediniyoruz.

Balc, projenin tantlmas için yaklak bin kiiden oluan kapc ve apartman yöneticileri toplants gerçekletirdiklerini ve problemi olanlarn hzl bir ekilde iletiim kurmas için whatsApp hatt kurduklarn dile getirdi.

Proje Yöneticisi Mustafa çelik de gda, snma, barnma ve dier temel ihtiyaçlar konusunda gelen çarlara, muhtarlar, sahadaki ekipler, sorgulama sistemi ve komular üzerinden yaptklar tespit üzerine hzl bir ekilde müdahale ettiklerini ifade etti.

çar geldikten sonra ekiplerimiz hemen olaya müdahale ediyor. Hzr gibi evin kapsnda bitiyorlar. ifadelerini kullanan çelik, öyle dedi:

htiyacn çok hzl bir ekilde karlyoruz. u ana kadar whatsApp üzerinden 500e yakn ihbar aldk ve bunlara müdahale ettik. Bunlardan 400e yakn doru çarlard. Gerçekten ihtiyaç sahibinin ihtiyacn karlyoruz.

- Evi yanan vatandaa inaat malzemesi

Kaldrm Mahallesindeki evi yanan 5 çocuk babas Mehmetah ahin ise acil çarsna karlk veren ekibin, tekrar ev yapabilmesi için tula, çimento, kum ve demir gibi inaat malzemesi verdiini söyledi.

ahin, Allah raz olsun devletimizden ve milletimizden yardmc oldular. Bize gda ve giysi malzemesini de getirdiler. Kzlay da battaniye ve soba getirdi. Hzr ekibi geldi, maduriyetimizi gördü, hemen yardm ettiler. Onlar olmasayd u an darda olurduk. Evim küçüktü. Bana verilen malzemeyle yanan evimin 4 kat büyüklüünde ev yapacam. diye konutu.

Yapt çaryla ayarlanabilir haval yatana kavuan Multipl Skleroz (MS) hastas Emrah Tatl, Balcya yatak ve hediye ettii tablet için teekkür etti.

Anne Selma Tatl, yaklak 10 yl önce eini kaybettiini ve MS hastas oluyla 10 yldr tek bana ilgilenmek zorunda kaldn belirtti.

Kayapnar Belediyesi Evde Bakm Hizmetleri personelinin kendilerine yardm ettiklerini anlatan Tatl, öyle konutu:

Yalnz bana olduumdan olumu yatrmakta, oturtmakta zorlanyordum. Hzr ekibini aradm, yatak talebinde bulundum. Allah raz olsun 3 gün sonra yata getirdiler. Emrah sürekli odada tek bana olduu için sklyordu. Bir tablete ihtiyac vard. Sa olsun bakanmz yatakla birlikte tableti de gönderdi.

Annelerinin hayatn kaybetmesiyle tek bana kaldklar TOK Sosyal Konutlarnda evlerine doalgaz tesisat çekemediklerinden 2 yl boyunca soukla mücadele eden Zarife ve Fatma Sönmez kardeler, ekip tarafndan tesisatn çekilmesi sayesinde yuvalarnn scakla kavumasyla mutlu oldu.

Kardelerden Zarife Sönmez, duygularn u sözlerle aktard:

Kardeimle ayn kanepede üç battaniye örterek yatyorduk. Kmz bu ekilde geçiriyorduk. Ödeme imkanmz olmadndan elektrikli sobay da açamyorduk. Allah raz olsun, devletimize zeval vermesin. Rabbim Hzr ekibinden raz olsun Hzr gibi bize yetitiler. Onlar gereken her eyi yaptlar. u an evimiz smscak, snyoruz hatta terliyoruz. Souk su bile bana scak geliyor. Rabbim sizi kaza, beladan korusun. Zaten yüce Rabbim bu iyiliklerin karln verir. Allah bakanmz bamzdan eksik etmesin.

Ailesine gda yardmnda bulunulan iki engelli kardeten 11 yandaki Fatmanur Kayar da yaplan yardmdan dolay Kaymakam Ozan Balc ve belediyeye teekkür ederek, Bize Hazr gibi yetiip yardm ettiler. Bakanmzdan bir çocuk odas hediye etmesini istiyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git