Vatandaşı rahatlatacak ikinci paket de geliyor

Hükümet, milyonlarca vatandaşın cebine yansıyacak, yaşamını kolaylaştıracak önemli bir adım daha attı. Karayollarında geçiş ihlaline ilişkin para cezaları yüzde 60 azaltılıyor. TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa teklifinde dikkat çeken başlıklar şöyle:

Haberler 13.05.2018 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

verenlere sigorta bildirimleri konusundaki eksikliklerini gidermesi için 15 gün süre verilecek. Bu sürede düzeltme yapmayanlara, idari para cezas uygulanacak.

Tüm otoyollar ile erime kontrolünün uyguland karayollarnda geçi ücreti ödemeden çk yapan araç sahiplerine, geçi ücreti ödemeden giri çk yapt mesafeye ait geçi ücretinin 10 kat tutarnda uygulanan idari para cezas ve para cezas 4 katna indirilecek. Yasadan önce uygulanm söz konusu cezalar için de geçerli olacak. Cezas tahakkuk ettirilenler için bu düzenleme geçerli olmayacak.

Tarmsal desteklemeden yararlanan çiftçilerin tarmsal sulamada kullandklar elektrik borçlarnn yasal takibe gerek kalmakszn tahsili salanyor.

Orman köylülerinin kalknmasna destek için 2B düzenlemesi kapsamnda, bavuruda bulunmayanlar için yeni bir frsat daha veriliyor. Bavuru süresi, tanmaz bedelini ödeme süresi, taksitlerden ikiden fazlasn vadesinde ödemeyenlere 30 Kasma kadar süre veriliyor.

YETK BELGES ALMADAN

Yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara 50 bin lira idari para cezas verilir hükmünün 1 Temmuz 2018 olan yürürlüe girme tarihi, 1 Temmuz 2019 olarak deitiriliyor.

Atatürk Orman çiftliinin belirlenen arazisi, Ankara Büyükehir Belediyesi hayvanat bahçesi, tema park, rekreasyon alanlar ile buralara gelecek ziyaretçilerin günübirlik ihtiyaçlarn karlayacak yaplar yaplmak üzere 29 yllna ve bedelsiz olarak tahsis edilecek.

Rizede kyda salk tesisi yapmna izin veriliyor. htiyaca ramen tesisin ina edilecei uygun arsa bulunamadndan, Ky Kanununda yaplacak düzenlemeyle bu kentte kyda salk tesisi yaplabilecek.

Büyükehir Belediye Meclisi, ehir merkezine olan uzaklk, nüfus ve hatt kullanan says kriterleri esas alnarak tespit edilecek hatlarda toplu tama hizmetlerinin ilettirilmesine yetkili olacak.

Ana Sayfaya Git