Vatandaşlar boğuluyoruz!

Aşırı sıcaklara dayanamayan Diyarbakırlılar, sıcaklardan kaçmak için gölgelik yer arıyor.

Haberler 26.07.2019 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ar scaklara dayanamayan Diyarbakrllar, scaklardan kaçmak için gölgelik yer aryor. Kimi süs havuzlarna, kimi de surlarn dibine ve aaçlk alanlara kendilerini atyor.

Diyarbakrda ar scaklar vatanda bunaltt. Kimi yerlerde ar scaklardan asfalt eridi, kimi yerlerde çocuklar süs havuzuna girdi, kimi yerlerde ise vatandalar tarihi surlarn dibinde uzand.

Buralar gerçekten dayanlacak gibi deil

stanbuldan Diyarbakra misafirlie gelen Mehmet Akn, iki gün önce Diyarbakra misafir olarak geldiini söyledi. Akn, Buralar gerçekten dayanlacak gibi deil. Klimalar bile insan kurtaramyor. Burada gördüünüz gibi geldik aaçlarn gölgesinde arkadalarla sohbet ediyoruz. stanbul nem açsndan çok kötü, fakat serinlik açsndan buradan ksmen iyi. mkan olan vatandalar zaten serinlemek için bir yerleri aryorlar, bulmaya çalyorlar. Ama herkesin o imkan var m, yok mu onu da bilemiyoruz. Ama gördüünüz gibi insanlar her kes aaçlarn altnda son nefesini verecek gibi dedi.

Baka bir vatanda Mahmut Kele ise, Diyarbakrn scak olduunu, gezip gölge ve serin yer neresi olursa kendilerinin orada oturduklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git