Ve köprü açıldı

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yapımı tamamlanan ve Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsü unvanına sahip Hasankeyf-2 Köprüsü trafiğe açıldı.

Haberler 01.11.2019 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ilsu Baraj çalmalar kapsamnda baraj göleti altnda kalacak olan Batman antik kenti Hasankeyfin yeni yerlekesine ulam salamak için 6 yl önce temeli atlan ve yapm tamamlanan Hasankeyf- 2 Köprüsü, düzenlenen törenle trafie açld.

14 ayakl Türkiyenin 4üncü büyük köprüsü unvanna sahip Hasankeyf- 2 Köprüsü (Yeni Büyük Köprü) açlna Batman Valisi Hulusi ahin, DS Bölge Müdürü Ali Naci Kösal, Hasankeyf Kaymakam Haluk Koç, Hasankeyf Belediye Bakan Abdulvahap Kusen katld.

Açl sonras açklamalarda bulunan Vali ahin, Hasankeyfte çok önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin sevincini yaadklarn söyledi.

leriki günlerde köprünün resmi açlnn yaplacan söyleyen ahin, Bugün Batman-Midyat Karayolunun sfr ile 36nc kilometre arasndaki Hasankeyf geçiini de ihtiva eden relokasyon faaliyetini tamamlamak üzere buradayz. Karayollar Bölge Müdürlüümüzün ihaleli bir iiydi ve Hasankeyf geçiine ihtiva ediyor. Burada 11nci kilometre ile 37nci kilometre arasndaki 26 kilometre bölünmü yol olarak bugün itibariyle trafie açyoruz. Resmi açl töreni bakanlk tarafndan bilahare yaplacak. Bahsetmi olduumuz 26 kilometre çok özel imalatlar içeriyor. Hem bölünmü yol var, biraz önce geçtik hem de üzerinde durmu olduumuz 1001 metre uzunluunda iki viyadükten oluan çok özel bir imalat da ihtiva ediyor. Buna dengeli konsol diyorlar. Karayollar Bölge Müdürlüümüz burada hem teknik olarak çok özellikli hem de maliyet olarak da çok yüksek bir faaliyet gerçekletirdi. Bunun da son viyadüünü bugün itibariyle trafie açacaz. Böylece 11inci kilometre ile 37nci kilometre arasndaki 26 kilometre trafie açlm olacak. dedi.

Hasankeyfliler pazar gününe kadar tahliyelerini gerçekletirmeli

Köprünün faaliyete geçmesinin çok önemli olduuna iaret eden ahin, çünkü Hasankeyf sürecinin önemli aamasn da böylece tamamlam olduk. Bundan sonra artk Er-Rzk Caminin tahliyesi ve yeni yerine tanmas konusunda artk yeni aamaya geçebileceiz. Bunun içerisinde de kale sokann tahliyesi var. Vatandalarmzdan önümüzdeki pazar günü saat 18.00e kadar burann tahliyesini tamamlamalarn bekliyoruz. Pazartesi günü de Devlet Su leri Bölge Müdürlüümüzün i makinalar burada ykma balayacaklar. Bu hususta zaman bizi çok sktryor. çünkü sular yükseliyor. Malum Er-Rzk Caminin bir an evvel tahliyesini tamamlamamz gerekiyor. Karayollarmzn, Genel Müdürlüümüzün, Bölge Müdürlüümüzün youn çalmasyla çok önemli bir aamay böylece bugün itibariyle gerçekletirmi olduk. Emei geçenlere çok teekkür etmek istiyorum. diye konutu.

Eski Hasankeyf yolu trafie kapatlacak

Açklamasnn devamnda ahin, unlar söyledi:

Önümüzdeki aylarda hemen arkamzda birkaç ay önce tünelde k merasimini yapm olduumuz 600 metrelik tünelimiz de var, bu süreç içerisinde ve o da bitecek. Batmandan itibaren balayan ilk 11 kilometre de tamamland zaman biz Batman ile Hasankeyf arasnda son derece kaliteli bir bölünmü yola kavumu olacaz. u anda yeni yolu trafie açtmz andan itibaren Hasankeyf eski yolunu da trafie kapatacaz ve Hasankeyf balants bu yoldan yaplacak. ehir merkezi geçiinden ehir merkezine ve oradaki köylere balant salanacak. Köprünün sadece viyadüklerinin 400 milyonun üzerinde bir maliyetinin olduunu biliyorum. Bu çok maliyetli, çok önemli bir relokasyon faaliyetidir. O açdan da çok ciddi maliyetler olduunu ifade etmek lazm.

Trafie açlan yolu ilk kullanmann sevincini yaayan vatandalardan dris Dezen, yeni köprüden geçmenin güzel olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git