Ve uygulama başladı!

Türkiye'nin pek çok ilinde polis ekipleri, sürücülerin sigara yasağına uyup uymadıklarını denetledi. Yapılan uygulamada araçlarda sigara içen sürücülere 153 lira ceza kesildi.

Haberler 26.09.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tütün Ürünlerinin Zararlarnn Önlenmesi ve Kontrolü hakkndaki kanunda, 2013 ylnda yaplan deiiklikle, Hususi araçlarn sürücü koltuklar ile taksi hizmeti verenler dhil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu tama araçlarnda tütün tüketilmesi yasaklanmt.

Asayi ube Müdürlüü ekipleri tarafndan kent merkezlerinde otomobillerde ve taksilerde dumansz araç uygulamas yapld. Araç sürücülerine Kabahatler Kanunun 39uncu maddesine göre 153 lira ceza kesildi. Sigara içmekten ilk ceza ise serbest meslek ile uraan Vedat Omcaya kesildi. Omca, Uygulamadan hiç bilgim yoktu. Ceza yedik, bundan sonra dikkat edeceiz dedi. Uygulamaya katlan Ahmet Selçuk ise, Aslnda çok doru bir ey. Ben devaml uzun yola gidip gelen insanm sigara içiyorum ama bundan sonra daha dikkat edeceim. Salmz bizim için önemli eklinde konutu.

TAKSCLER UYGULAMADAN MEMNUN

Ticari taksi sürücüsü Ahmet Melih Uçar ise uygulamadan memnun olduklarn ifade ederek Bu uygulama çok iyi oldu. Normalde taksilerde yasak olduunu biliyoruz. imdi ise sivil araçlarda da oförlerin sigara içmesinin yasak olduunu örendik. Yalnz bu iin devamllk arz etmesi lazm. Yani bu kontrollerin her gün olmas lazm. Hemen hemen her gün olmas lazm ki insanlar daha rahat etsinler. imdi aracmza binen müteriler sigara içmek serbest mi diyorlar. Yasak dediimizde binmek bile istemeyenler oluyor ama binmesinler. Ben bu sigara yüzünden çok kaza gördüm. nsanlar oför koltuunda sigaray çekiyor, duman gözüne kaçyor, yol puslanyor, kaza yapyor. Bu uygulama çok güzel bir uygulama inallah devam gelir dedi.

Araç içinde sigara içtii için ceza yazlan sürücü srafil Akpnar ise Mecbur ödeyeceiz, ama bence mantksz. Kendi arabamzda da içemeyeceksek nerede içeceiz? Evimizde içemiyoruz, kapal yerlerde içemiyoruz, hastane, okul avlusunda içemiyoruz. Nerede içeceiz? Ölelim o zaman. Tiryaki diye vatandan üzerine bu kadar gelinmez ki dedi.

Ana Sayfaya Git