Vefa imkanı

Anda Kardeşe Vefa Derneğinden ihtiyaç sahiplerine yardım

Haberler 09.10.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anda Kardee Vefa Dernei Diyarbakr l Temsilciliince kentte ihtiyaç sahibi baz ailelere yardm yapt.

Anda Kardee Vefa Dernei Diyarbakr l Temsilcisi Murat Yaa, yapt açklamada, dernek olarak gönüllülerle ihtiyaç sahiplerinin yannda olmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Suriçi, Balar, Seyrantepe, ehitlik ve Sosyal Konutlar gibi baz yerlerde ihtiyaç sahiplerine gda paketi ve kurban eti ulatrdklarn aktaran Yaa, Bir araya geldiimiz günden beri mazlumlarn yalnz olmadklarn bilmeleri ve içinde bulunduklar durumu en güzel ekilde atlatabilmeleri için çalmalarda bulunduk ve bu çalmalar sürdürmeye devam ediyoruz. Mazlum ve madur insanlarn yannda olmann insani sorumluluk ve kardelik bilincinin yan sra toplumsal refahn ve düzenin salanmas açsndan da bir zaruret olduunun bilincindeyiz. dedi.

Terör, fuhu ve dier suç örgütlerinin insan kayna olarak madur ailelerin gençlerini hedef aldna dikkati çeken Yaa, bunun önüne geçmek için dernek olarak Karde Aile projesini hayata geçirdiklerini anlatt.

VEFA DERNE

Kentteki ihtiyaç sahibi aileleri karde aile olarak kabul ederek ona göre hareket ettiklerine deinen Yaa, unlar kaydetti:

Ailede çalmaya müsait olan birey varsa i bulmaya çalyoruz. Ev eyasna veya tadilata ihtiyaçlar varsa bu ihtiyaçlarn gidermeye çalyoruz. Düzenli olarak her ay gda paketi ve kurban eti yardmnda bulunuyoruz. çocuklarn eitim durumlaryla ilgilenip krtasiye yardmlarnn yan sra gerekli yönlendirme yapp rehberlik destei sunuyoruz. Bayramlarda kyafet yardmnda bulunuyoruz. Yine gönüllü gençlerimiz ve karde ailelerimizin çocuklarna yönelik seminerler yapyoruz. En önemlisi ailelere bizler sizin akrabanz, arayp derdinizi anlatabileceiniz kardeleriniziz diyoruz.

Yaa, proje kapsamnda ihtiyaç sahibi ailelerin gerekli durumlarda sorun ve taleplerini iletebilecei gönüllüleri görevlendirdiklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git