Vefa yürüyüşü!

Tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri anısına Diyarbakır'da sabah namazı sonrası yürüyüş yapıldı.

Haberler 26.04.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çanakkale Zaferinde destanlaan ve tarihe smayan kahramanlklaryla anlan 57. Piyade Alay ehitleri, Diyarbakrda sabah namaznn ardndan 57. Alay çanakkale Vefa Yürüyüü ile anld.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Diyarbakr l Müdürlüünce düzenlenen yürüyü kapsamnda çounluu gençlerden oluan grup, sabah namaz vaktinde Sümer Camisinde bir araya geldi.

Yeniehir lçe Müftüsü evket Dilmaç tarafndan verilen ehadet konulu vaazn ardndan sabah namaz klnd, ehitler için dua edildi. Daha sonra cami avlusunda Gençlik Merkezi tarafndan katlmclara çorba ikram edildi.

Cami önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklaryla salavat ve tekbirler eliinde Yeniehir ilçesi ehitlik Mahallesindeki Diyarbakr Kara ehitliine kadar yürüdü. Yürüyüün ardndan ehitler için dua edilerek Kuran- Kerim okundu.

- ehitlerimizin hakkn ödeyemeyiz

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Mehmet Demir, ne kadar yad edilirse edilsin ehitlerin hakkn ödeyemeyeceklerini söyledi.

Tüm ehitlere ve 57. Alay ehitlerine Allahtan rahmet dileyen Demir, Bugünkü yaantmz, ülkemizin menfaatlerinin hepsini onlara borçluyuz. Allaha ükürler olsun ki Diyarbakrda öyle güzel bir nesil yetiiyor. dedi.

Milli ve manevi deerleri ön plana çkaran etkinliklerin çok önemli olduunu vurgulayan Demir, bu tür programlarn yaplmasnn kendilerini mutlu ettiini ifade etti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu l Müdürü Metin Ylmaz da örencilerle düzenledikleri yürüyü ile ecdad yad ettiklerini belirtti.

Diyarbakrda Türk bayraklaryla salavatlar eliinde yaplan yürüyüün kendilerini onurlandrdn anlatan Ylmaz, nallah gençlik hep bu yolda ve bu izde hareket eder. Allahn izniyle bu konuda umutluyuz. Gençlere bunu unutmamalarn ve özellikle 15 Temmuz ruhunun sürekli canl tutulmasn tavsiye ediyorum. diye konutu.

Etkinlik, ehit mezarlarnn ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git