Vicdan azabı çekiyorum!

Kendisine karaciğerini bağışladığı için 'TSK'da iş göremez' raporu verilen 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Müslüm Mızrak'ın babası Mustafa Mızrak, "Sayın Cumhurbaşkanımız milli sporcu Naim Süleymanoğlu için de nakil için yardımların esirgememesini söylemişti.

Haberler 21.10.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada yaayan malulen emekli Mustafa Mzrak, 25 yl önce yakaland siroz hastal ilerleyince geçen nisan ay balarnda Malatya nönü Üniversitesi Turgut Özal Tp Fakültesine yat yapld. Mustafa Mzraka organ nakli yaplmas için 6 çocuundan doku örnekleri alnd. Alnan doku örnekleri uyuan zmir Bornova Jandarma Komutanlnda 2 yldr Jandarma Uzman çavu olarak görev yapan Müslüm Mzrakn karacierinin bir bölümü, 4 Nisanda ameliyatla babasna nakledildi. Mustafa Mzrak, ameliyatn ardndan salna kavuurken, olu Müslüm ise salk raporuyla 80 gün sonra birliine döndü. Müslüm Mzrak, TSKda sona eren sözlemesini yenilenmesi için evrakn hazrlarken, geçen günlerde zmir Katip çelebi Üniversitesi Atatürk Eitim ve Aratrma Hastanesine gitti. Burada muayene edilen Mzraka hastaneden TSKda i göremez raporu verildi. Bunun üzerine Müslüm Mzrakn sözlemesi yenilenmedi ve orduyla iliii kesildi.

VCDAN AZABI çEKYORUM

Organ nakli yaplan kendisine bile hastane tarafndan ar engelli olmad yönünde rapor verildiini belirten Mustafa Mzrak, hayatn kurtaran olunun orduyla sözlemesinin yenilenmemesine çok üzüldüünü söyledi. Olunun dokusunun uymamas durumunda hayatta olamayacan söyleyen 6 çocuk babas Mustafa Mzrak, sözlemenin yenilenmesini isteyerek, unlar söyledi:

Nakil için olumun cierinden bir parça alnd. Olum zmir Bornovada Sözlemeli Uzman çavu olarak görev yapyor. Nakil yaplan yerde ben özellikle doktora söyledim. Olumun dokusu uyduu için ameliyattan sonra görevine herhangi bir sakncas var m? diye sormutum. Doktor kesinlikle görevini engelleyecek bir durumun olmadn, olumdan alnan dokunun 5 ay içerisinde rahatlkla eksik tarafn tamamlayarak eski salna kavuacan söyledi. Doktor Bunun için hiçbir engel yoktur, size imza ve rapor da verebilirim dedi. Geçen gün olum telefon açarak Baba ben hastaneye gittim. Benim muayene eden doktor bana sen TSKda görev yapamazsn dedi. Ben de oluma Seni muayene eden doktora söyle, seni ameliyat eden doktorla görütüreyim ona göre bir karar versin dedim. Bu yüzden olumun görevinden ihraç karar verildi. Bu karar üzerine olum 10 gün içerisinde zmirden anlurfaya gelecek. Benim olum severek bu göreve gitti. Ben olumu para için orduya göndermedim. Olum bu ii sevdii için gitti, asker oldu. imdi durum böyle olunca hem ben hem de olum madur oldu. Benim yüzümden madur olduu için ben de vicdan azab çekiyorum. Sayn Cumhurbakanmz milli sporcu Naim Süleymanolu için de nakil için yardmlarn esirgememesini söylemiti, Organ balansn, nakil yaplsn demiti. çocuum da bana organn balad. Devlet bunu çok mu gördü? Ben vicdan azab çekiyorum. Bu anlay ben anlamadm. Oluma bir istirahat raporu verildi. Kontrolünü yapt, hiçbir problem yoktu. Yetkililerden bu maduriyetin giderilmesini istiyorum. Olum bekard, evlilik hazrln yapyordu.

Ana Sayfaya Git