(Video) Cezeri'nin olağanüstü makineleri sergisi

Ünlü İslam alimi ve sibernetiğin kurucusu olarak kabul edilen El Cezeri'nin 13'üncü yüzyılda kaleme aldığı makine çizimlerinin çalışır makinelere dönüştürüldüğü "Cezeri'nin Olağanüstü Makineleri Sergisi"ni Ramazan Bayramı'nda 24 bin kişi ziyaret etti.

Haberler 05.05.2022 - 18:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ünlü slam alimi ve sibernetiin kurucusu olarak kabul edilen El Cezerinin 13üncü yüzylda kaleme ald makine çizimlerinin çalr makinelere dönütürüldüü Cezerinin Olaanüstü Makineleri Sergisini Ramazan Bayramnda 24 bin kii ziyaret etti.


Sur ilçesindeki Keçi Burcunda 25 Martta açl yaplan, El Cezerinin makinelerinin e ölçekte, ayn malzeme ve teknikle üretildii, slam aliminin yol göstericiliinden yola çklarak yaplm Filli Su Saati, Ylan Mekanizmas, çocuklu Otomatik Lavabo ve Kan Ölçme Otomat gibi 25 ürünün prototipinin yer ald sergi bayramda da büyük ilgi gördü.


Ramazan Bayramn frsat bilerek kenti ziyaret edenlere Büyükehir Belediyesine bal rehberler tarafndan sergiyle ilgili bilgiler verildi.


Açln yapld günden bu yana sergiyi 350 bin kii ziyaret ederken, sadece Ramazan Bayramnda ziyaretçi says 24 bin olarak kayda geçti. Cezerinin Olaanüstü Makineleri Sergisi 18 Maysa kadar ziyarete açk olacak.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git