(Video) Sosyal medya kullanım rehberi

Hakim ve savcılar için hazırlanan "Türk Yargı Etiği Bildirgesi Kapsamında Sosyal Medya Kullanım Rehberi"ne ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberler 21.04.2022 - 16:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HSKnin 8 Mart 2022de hakim ve savclarnn sosyal medya kullanmyla ilgili hazrlad Türk Yarg Etii Bildirgesi Kapsamnda Sosyal Medya Kullanm Rehberi karar, Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yaymlanarak yürürlüe girdi.

Hakim ve savclarn, mesleki snrlamalar ile Türk Yarg Etii Bildirgesi çerçevesinde ifade özgürlüünden yararlanabilecekleri hatrlatlan rehberde, özel hayat ve ifade özgürlüü alanna girse de sosyal alara üyelik ve bunlarn kullanmnda ihtiyatl olmay, kullanm ve ileyi koullar hakknda iyi bilgilenmeyi gerektirdii vurguland.

Rehberde, hakim ve savclar için sosyal medya kullanm için gelitirilen etik davran kurallarnn, hakim ve savclarn ifade özgürlüü ile yargnn bamszl ve tarafszl ilkeleri arasndaki dengeyi muhafaza etmeyi hedefledii aktarld.

hakim ve savclara yol göstermek üzere hazrlanan rehberde Hakim ve savclar, Sosyal medyada arkadalk istei gönderirken veya kabul ederken, takip etme talebinde bulunurken veya takip edilme isteklerine onay verirken seçici, ihtiyatl ve özenli davranrlar.

- Siyasi ahsiyetlerle yarg bamszl ve tarafszln tartmaya açabilecek ve yargya olan güveni zedeleyebilecek ilikiler kurmazlar.

- Nefret ve iddet söylemine, ayrmc, toplumu kutuplatrc ve rkç söylemlere içeriinde yer veren gruplara katlmaz, bunlar takip etmez, bu tarz paylamlar olan kiilerle arkadalk ilikisi kurmazlar.

- Toplumsal deerleri tahkir edici veya bamszlk ve tarafszlk görünümlerine zarar verici sosyal medya ve a içeriklerini, sanat eseri, edebi veya bilimsel eser ad altnda olsa dahi paylamaz ve beenmezler.

- Sosyal medya ve a paylamlarn, kamu hizmeti için verilen cihazlarla ve çalma saatleri içerisinde yapmazlar gibi ifadeler yer ald.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git