Virüsü yendi!

Uludere ilçesinin Ortabağ köyünde yaşayan ve Kovid-19 testi pozitif çıkan Menica Encü, Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi

Haberler 29.10.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere ilçesi Ortaba köyünde yaayan 120 yandaki Menica Encü, gördüü tedaviyle yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenmeyi baard.

12 çocuk, 100ü akn torunu bulunan Encü, 15 gün önce l Salk Müdürlüü mobil ekiplerince yaplan salk taramasnda Kovid-19 test sonucunun pozitif çkmas üzerine pandemi hastanesi olarak hizmet veren rnak Kadn Doum ve çocuk Hastanesinde tedavi altna alnd.

15 günlük tedavinin ardndan salna kavumann heyecann yaayan Encü, salk görevlilerinin alklar eliinde taburcu edildi.

Encü, gördüü tedaviyle salna kavumann mutluluunu yaadn söyleyerek, Allah doktorlarmzdan, hemirelerimizden raz olsun. Bana çok iyi baktlar. Bende çok haklar var. Rabbim onlar korusun, onlarn yannda olsun. çok yoruldular, ilgilendiler. Ben onlardan memnunum Allah da onlardan memnun olsun. dedi.

Encünün gelini 65 yandaki Halime Encü de 15 gün önce geldikleri hastanede yaplan tedaviyle kaynvalidesinin salna kavutuunu belirterek, Kaynvalidem genellikle doal ürünlerle beslenir. çok iyi bir bakmla da iyileti. Emei geçen doktorlardan ve hemirelerden Allah raz olsun. diye konutu.

- Mobil ekipler tespit etti

Pandemi hastanesinde görevli Göüs Hastalklar Uzman Dr. Bilim Kehya Akcan, 2 hafta önce nefes darl, solunum yetmezlii ikayeti bulunan Encünün mobil ekipler tarafndan test yaplmasnn ardndan hastaneye getirildiini belirtti.

120 yandaki hastann tedaviye olumlu cevap verdiini aktaran Akcan, taburcu edildiini ancak bundan sonraki süreçte kendisine daha da dikkat etmesini kendisine ilettiklerini kaydetti.

Encüye salkl bir yaam dileyen Akcan, Hastamz iyiletii için çok mutluyuz. Süreç boyunca emei geçen salk personeline teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Akcan, koronavirüsten korunmak için maske, mesafe ve hijyene dikkat edilmesi uyarsnda bulundu.

rnak Kadn Doum ve çocuk Hastanesi Bahekim Yardmcs Dr. Ouzhan Özelmaser de 120 servis ve 40 Kovid-19 youn bakm ünitesiyle hizmet verdiklerini aktard.

Pandemi süreci boyunca 1500ü akn hastay tedavilerinin ardndan taburcu ettiklerini aktaran Özelmaser, hastalara ifa sunmak için gece gündüz salk hizmetini sürdürdüklerini bildirdi.

Özelmaser, hastalara kaliteli ve konforlu bir ortamda salk hizmeti sunduklarn belirterek, Kurallara uyulmas önemli. Vatandalarmz darda görmeyi isteriz, hastanede deil. Taburcu edilen hastamz Menica Öncüye de yaamnda salk diliyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git