Vize dolandırıcılarına operasyon

Ankara merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan, vize danışmanlık şirketi adı altında, aralarında tanınmış kişilerin de bulunduğu vatandaşları dolandırdıkları tespit edilen 37 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Haberler 21.11.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vize danmanlk irketi ad altnda, aralarnda tannm kiilerin de bulunduu vize almak isteyenleri dolandran suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltna alnan 37 üpheli adliyeye sevk edildi.

Ankara l Emniyet Müdürlüü Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü tarafndan e zamanl olarak Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, vize danmanlk irketi ad altnda dolandrclk yapan 37 kii gözaltna alnd.

üphelilerin ev ve i yerlerinde yaplan aramalarda, yüklü miktarda döviz ve Türk liras ile çok sayda suçta kullanld tespit edilen dijital materyaller, madurlara ait kiisel verilerin bulunduu çok sayda evrak ile dokümana el konuldu.

- irketlerin gerçek sahipleri gizlenmeye çalld

üphelilerin vize danmanlk irketi adyla çok sayda irket açtklar ve internet üzerinden verdikleri reklamlarla, uluslararas çalan, konsolosluk ve elçiliklerle irtibatl yasal firma izlenimi vererek dolandrclk yaptklar tespit edildi.

Dolandrlanlar arasnda tannm kiilerin de olduu belirlendi.

üphelilerin, kurduklar irketi arama motorlarnda üst sralarda göstermek için günlük 500 ila 20 bin lira reklam ücreti ödedikleri örenildi.

Ayrca irketlerin bazlarnn, düük gelirli kimseler üzerine açlarak, gerçek sahiplerinin gizlenmeye çalldn tespit eden ekipler, üphelilerin ve irketlerin banka hesabn inceledikten sonra suçtan kaynakl 10 milyon lira kazanç salandn belirledi.

üpheliler, emniyetteki ilemlerinin ardndan Ankara Cumhuriyet Basavclna sevk edildi. 11 firarinin yakalanmasna yönelik çalmalar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git