Vize vurgunu

VİZE başvurusu yapan yasal şirketlerin intenet sitelerini taklit ederek, vatandaşları dolandıran 110 kişilik suç çetesi, Ankara merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonla çökertildi. Ünlü oyuncu Akasya Asıltürkmen'in de mağdurları arasında bulunan suç örgütünün aylık gelirinin yaklaşık 1 milyon 200 bin TL olduğu ortaya çıktı.

Haberler 23.05.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavcl Kaçakçlk ve Örgütlü Suçlar Soruturma Bürosu tarafndan yürütülen soruturmada kapsamnda baz kiilerin yurt d vize bavurusu yapan yasal irketlerin internet sitelerine benzer internet siteleri oluturduklar tespit edildi. Yaplan aratrmada üphelilerin, sahte internet sitesinin Googlen arama motorlarnda üst sralarda yer almas için günlük 20 bin TL ödeme yapt, Facebook ve Twittera da sponsorlu reklam verdii belirlendi.

VZE çETES çÖKERTLD

Soruturma geniletilince de üphelilerin, oluturulan sahte internet sitelerine giri yaparak, buradaki çar merkezi numarasn arayan vatandalardan vize bavurusu için randevu alnacan belirterek, para talep ettikleri, böylelikle de büyük bir vurguna imza attklar ortaya çkt.

Ünlü oyuncu Akasya Asltürkmeni de madur ettikleri belirlenen üphelilerin ayrca göç idaresinin internet sitesine benzer bir internet sitesi kurarak, Türkiyede kalmak için ikamet izni almaya çalan yabanc uyruklu çok sayda kiiyi de dolandrdklar tespit edildi.

Teknik ve fiziki takibin sonunda Ankara merkezli 9 ilde 110 üpheliye yönelik operasyon düzenlendi. u ana kadar 72 üphelinin gözaltna alnd operasyon 38 üphelinin yakalanmas için sürüyor.

Ana Sayfaya Git