WhatsApp çöktü mü?

WhatsApp öğlen saatlerinde dünya genelinde çöktü. Uygulamaya girmeye çalışanlar mesaj gönderemediği gibi alamadı. Aynı sorun WhatsApp ile birlikte Instagram ve Facebook'ta da yaşandı.

Haberler 15.04.2019 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

WhatsApp, dün TS 13.40 sularnda dünya genelinde çöktü. Uygulamaya giren kullanclar mesaj ya da fotoraf gönderemedi. Yaanan sorunun teknik bir skntdan kaynakland sanlrken WhatsApptan konuyla ilgili resmi bir açklama henüz yaplm deil. WhatsAppla birlikte Facebook ve Instagramda da eriim sorunu yaanmas dikkat çekti. Haftalar önce yaanan eriim sorununda Facebook, Instagram ve WhatsApp ayn anda eriimdem kopmu ve saatlerce dünya genelinde normale dönememiti. WhatsAppn eriim haritasna bakldnda sorunun arlkl olarak Avrupay etkiledii görülüyor.

WHATSAPP çÖKÜYOR, RAKP UYGULAMALAR KAZANIYOR

WhatsAppn eriim sorunu yaad saatler iletiim sknts yaayan kullanclarn Telegram bata olmak üzere dier sohbet uygulamalarn telefonlarna indirdikleri dikkat çekerken, Telegramn geçtiimiz haftalarda eriim sorunu yaayan ve saatlerce kendine gelemeyen WhatsApp sayesinde 3 milyon yeni abone kazand ortaya çkmt.

BAKANLIKTAN AçIKLAMA GELD

Ulatrma ve Altyap Bakan Yardmcs Ömer Fatih Sayan, Whatsapp, Facebook ve Instagram sosyal medya servislerinde dünya genelinde yaanan eriim sorunu yaandn belirterek, Sorun Türkiyedeki kullanclar da etkiledi. Operatörlerimizden kaynakl bir sorun bulunmuyor. dedi. Bu arada eriim sorunu yaklak iki saatin ardndan düzeldi. Sayan, sosyal medya platformlar Whatsapp, Facebook ve Instagramda yaanan eriim sorununa ilikin deerlendirmede bulundu.

Söz konusu platformlarda dünya genelinde eriim sorunu olduunu ve bu sorunun Türkiyedeki kullanclar da etkilediini vurgulayan Sayan, Operatörlerimizden kaynakl bir sorun bulunmuyor. Bu aksaklklar yerli yazlmlarn kullanmnn ne denli önemli olduunun en büyük göstergesi. diye konutu.

Ana Sayfaya Git