Yıl sonu sergi coşkusu!

Fatih, Aziziye, Şehitlik ve Fatih Paşa Aile Destek Merkezleri kursiyerleri, yaptıkları resimleri sergiledi. Yılsonu sergisi, halka açık tutulurken, açılışı Vali Hüseyin Aksoy'uh eşi Hülya Aksoy yaptı.

Haberler 17.05.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii Sosyal Yardmlama Vakf Bakanl tarafndan düzenlenen Fatih, Aziziye, ehitlik ve Fatih Paa Aile Destek Merkezleri kursiyerleri tarafndan yaplan resimlerin sergilendii ylsonu sergisi açl çokulu bir etkinlikle yapld.

Açl törenine Vali Hüseyin Aksoyun ei Hülya Aksoy, Vali Yardmcs Tuba Koal, Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Baln ei Nesrin Bal, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atillann ei Lütfiye Atilla, Diyarbakr l Emniyet Müdürü Tacettin Aslann ei Feriha Aslan, Kadn Zekiye Allahverdi, Beyaz Ay Dernei Bakan Nezihe Kent, kurum müdürleri ve kursiyerler katld. Aç konumasn yapan Vali Yardmcs Koal unlar söyledi:

Aile destek merkezlerimizin ylsonu resim sergisinin açln yapmak üzere bir araya gelmi bulunmaktayz. Hepinize katlmnzdan ötürü teekkür ediyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlmzn destekleri ile oluturduumuz Aile Destek Merkezleri projesi kapsamnda limiz genelin 20 Aile Destek Merkezi (ADEM) bulunmaktadr. Açllarndan itibaren ADEMlerimizde toplam 991 kurs verilmi ve 22 bin 415 kursiyerimiz bu kurslardan faydalanmtr. ADEMlerde kadnlarmzn sosyali kültürel, mesleki becerilerine katk sunmak amacyla tekstil, okuma-yazma, el sanatlar, istihdam gelitirmeye yönelik kurslar gibi çeitli kurslar açlmaktadr. Kurslarmza devam eden kadnlarmz sertifika alarak eitimlerini tamamlamaktadrlar. Bunun yan sra, kurslarmza katlan hanmlarmzn çocuklarnn da anneleri ile beraber gelebilmeleri adna ADEMler bünyesinde ana snflarmz mevcuttur.

Valilie bal 4 ADEMnin açl tarihinden bugüne kadar 469 kurs verildii ve 10 bin 293 kursiyerin kurstan faydalandn ifade eden Vali Yardmcs Koal sözlerini öyle tamamlad

uan itibari ile 50 kurs mevcut olup, 994 kursiyerimiz kurslara katlmaktadr. Ayrca Sayn Valimizin talimatlar ile ADEMlerde, Halk Eitim Merkezlerinde ve çATOMlarda kurslarmza devam eden kadnlarmzn ürettikleri ürünlerin sergilenecei bir El Sanatlar Sergi Merkezi oluturduk ve açln gerçekletirdik. Birazdan Valiliimize bal 4 ADEMdeki kursiyerlerimizin büyük özveri ve titizlikle hazrladklar ürünlerin sergi açln gerçekletireceiz. Konumama son verirken bata Valimiz Sayn Hüseyin Aksoya ve deerli ei Hanmefendi Hülya Aksoya ADEMlerde ve Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakflarnda görev yapan mesai arkadalarmza, bu güzel ürünlerin ortaya çkmasn salayan kadnlarmza ve sergimiz açlna gelerek bizleri yalnz brakmayan herkese teekkürlerimi sunuyorum.

Konumann ardndan Fatih Aile Destek Merkezi folklor ekibi tarafndan halk oyunlar sergilendi. Daha sonra Aziziye Aile Destek Merkezi örencilerinden oluan çocuk korosu tarafndan bir müzik dinletisi gerçekletirildi. Dinletinin ardndan kesilen kurdele ile ylsonu sergisinin açl gerçekletirildi.

Ana Sayfaya Git