Yılın anneleri plaketi!

Sağlık-Sen'den evlat nöbetindeki ailelere destek ziyaret. Evlat nöbetindeki annelere yılın anneleri plaketi verildi.

Haberler 01.02.2020 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP il binas önünde 151 gündür oturma eyleminde olan aileleri ziyaret eden Salk ve Sosyal Hizmet çalanlar Sendikas (Salk-Sen) Genel Bakan Semih Durmu, ailelerin bu kararl durularnn her zaman arkalarnda olduklarn belirterek, evlat nöbetinde olan ailelere yln anneleri plaketini taktim etti.

Salk-Sen Genel Bakan Semih Durmu, Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensariolu ve sendika üyeleriyle birlikte HDP Diyarbakr il binas önünde 151 gündür evlat nöbetinde olan aileleri ziyaret etti. Ziyarette ailelerle tek tek görüen ve sorunlarn dinleyen Salk-Sen Genel Bakan Semih Durmu, ailelerin bu kararl durularnn her zaman arkalarnda olduklarn söyledi.

Ailelerden Celil Begda, ziyaret srasnda Durmua HDPlilerin gelip yanmza PKK terör örgütü olduunu söylesinler bizler buradan gideriz, ya da çocuklarmz almadan buradan gitmeyiz dedi.

Ailelerde Süleyman Aydn ise eylemlerinde kararl olduklar belirterek, HDPlilerin Kürtleri temsil ettiklerini iddia ediyorlar. Bizlerde Kürdüz fakat burada bizleri görmemezlikten geliyorlar. Bizler eylemimizde kararlyz çocuklarmz almadan buradan gitmeyeceiz ifadelerini kulland.

Halkn demokrasi partisi halktan çocuklarn çalan bir parti olmaz

Yaplan görümenin ardndan Salk-Sen Genel Bakan Semih Durmu açklamada bulundu. Durmu, Sesimizin ulat herkes bunu bilsin ki burada bulunan annelerin tek dertleri yavrularnn kaçrlmas ve kendilerinden çalnmasdr. Adn demokratik halk partisi koymu olan bir parti, halkn demokrasi partisi halktan çocuklarn çalan bir parti olmaz ve kesinlikle bu milleti temsil etmiyor. Bu annelerin feryadna ses verilmeli, kulak verilmelidir ve anneler yavrularna kavuturulmaldr. Hiçbir ideoloji, hiçbir sistem annesini yavrusundan kopartacak bir sitem olamaz. Biz bu istemi lanetliyoruz ve bütün dünya bunu duysun istiyoruz. Annelerimiz çocuklar çocuklarna kavuuncaya kadar sonuna kadar yanlarndayz diye konutu.

nallah bu mücadele amacna ulaacaktr

Yaplan konumann ardndan annelere yln anneleri ödülünü takdim eden Durmu, Biz bu ödülü sendikamzn kurucu Genel Bakan merhum Mehmet Akif nann hatrna veriyoruz. O büyük dava insanyd Türkiyede gerçekten çalanlarn ve insan haklarnn savunucu olmutur. Büyük liderimizin hatrna jüri özel ödülünü taktim ediyorum. nallah bu mücadele amacna ulaacaktr ve anneler çocuklarna kavuacaklardr eklinde konutu.

Yaplan konumann ardndan Durmu ve beraberindekiler daha sonra bölgeden ayrld.

Ana Sayfaya Git