Yıldırım'a yakalama çıktı

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı.

Haberler 23.01.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda görülen PKKnn üst yaplanmas KCK ana davasnda yarglanan HDP Van Milletvekili Nadir Yldrm hakknda tutuklamaya yönelik yakalama karar çkartld.

Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesinde tutuksuz yarglanan HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Dirayet Tademir, çalar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yldrm, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yldrm katlmazken, avukatlar hazr bulundu.

YAKALAMA KARARI çIKARILDI

Cumhuriyet savcs hazrlad mütalaasnda sank Yldrm, hakknda tutuklama karar verilmesini talep etti. Sank avukatlar ise tutuklanma talebinin reddini istedi.

Mahkeme verdii ksa arann ardndan suçun vasf ve mahiyeti, sann katld eylemlerin younluu, kaçma üphesi ve adli kontrol hükümlerinin bu aamada sonuçsuz kalacan gerekçesiyle, sank Yldrm hakknda tutuklanmasna yönelik yakalama karar çkartlmasn kararlatrd.

Ayn davada, firari olan HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan aabeyi Nurettin Demirta ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Okun da aralarnda bulunduu 21 kii hakknda da daha önce yakalama karar verilmiti.

Ana Sayfaya Git