Yılda bir ay yenilebilen

Hem görüntüsü hem de tadıyla iştah kabartan ancak sadece nisan ayında yetişen keme mantarı ile yapılan kebap, aylardır bekleyen özel müşterileri tarafından ilgi görüyor.

Haberler 13.04.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fiyatn bölgeye düen ya miktarnn belirledii ve bu yl mevsimin kurak geçmesi nedeniyle kilosu 120 liray bulan keme, kebaba dönütüünde porsiyonu 35 liradan satlyor

Kebap ustas Akku Vatanda 11 ay keme bekledii için fiyat sormuyor. Tek sorulan çkm m, çkmam m o kadar

Sadece nisan aynda yetien keme mantarnn etle bulutuu keme kebab, yln sadece bir aynda tüketilebiliyor.

Patates büyüklüündeki keme, bölgedeki Karacada ve Tek Tek Dalarnn eteinde, nisan aynda yamur sonras bulunabiliyor.

Topraktan çkarldktan sonra kentin lezzet ustalarnn önüne gelen keme, ykanarak ince ince doranyor. Etle kartrlarak ie saplanan keme, özenle piirildikten sonra beraberinde közlenmi biber ve kuru soanla servis ediliyor. Hem görüntüsü hem de tadyla itah kabartan keme kebab, aylardr bekleyen müdavimleri tarafndan youn ilgi görüyor.

Keme kebabnn fiyatn, her yl bölgeye düen ya miktar belirliyor. Bu yl mevsimin kurak geçmesi nedeniyle kilosu 120 liray bulan keme, kebaba dönütüünde porsiyonu 35 liradan satlyor. Damak tadna dükün vatandalar, 11 ayn sonunda kavutuu lezzetin, fiyatndan çok tadyla ilgileniyor.

- Akku: Telefonlar susmuyor

Kentin önde gelen kebap ustalarndan ükrü Akku, ömrü ksa olan keme kebabna youn ilgi gösterildiini belirterek, Bahar ay geldiinde sipari için telefonlarmz susmuyor. Hazrlan da zor, herkes beceremiyor, ciddi ustalk istiyor. 43 yllk tecrübemden dolay benim için çok sknt olmuyor. Yaptm iten zevk alyorum. diye konutu.

Akku, yan az olmas dolaysyla bu sezon kemenin fiyatnda art olduunu anlatarak, Geçmi yllarda kilosunu 20-25 liraya aldmz keme, bu sene 120-130 lira. Keme deyince vatanda bize geliyor. Porsiyon olarak dier kebaplarla arasnda 10-12 lira fark var. Öbür kebaplar 24 lira, keme kebab 35 lira. Vatanda 11 ay keme bekledii için fiyat sormuyor. Tek sorulan çkm m, çkmam m o kadar. ifadelerini kulland.

- Etten aa kalmyor

Keme tutkunlarndan Serkan Klç da bekledii lezzete kavutuu için mutlu olduunu söyledi. Kebabn kentte belirli lokantalarda yapldn dile getiren Klç, unlar söyledi: Patlcanl, domatesli, sade ve dier kebaplar yln her döneminde yiyebiliyorsunuz. Keme kebabn ise yln sadece bir aynda yiyebiliyorsunuz. ubat veya maysta bu kebab bulamyorsunuz. Kemeyi keme yapan da bu. Dier kebaplardan fark, keme kebaba ek bir tat katyor, etten aa kalmyor, farkl bir lezzet katyor. Nadir bulunmas ve belli bir zamanda çkmas, onu daha da özel yapyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git