Ya ölüsü, ya dirisi

Eyleme katılan ailelerin sayısı 43 yükselirken, aileler dün bir kez daha çığlıklarının duyulması için seslenerek, "çocuğumuzu ya ölüsünü, ya dirisini istiyoruz" dedi.

Haberler 20.09.2019 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kayp çocuklarnn bulunmas için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan ailelerin says 43 oldu. çocuklar kayp olan aileler, 3 Eylülden itibaren HDP önünde oturma eylemini yürütürken, aileler ya diri ya ölü evlatlarmz istiyoruz dedi.

Halit Altun, dün sabah, 4 yl önce Malatya nönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendislii bölümü örencisiyken kaybolan ve terör örgütü PKKnn elinde olduunu iddia ettii olu Muhsin Altun için Mutan Diyarbakra gelerek oturma eylemine balad. Altun ile birlikte HDP önünde oturma eyleminde 17nci günde aile says 42 oldu.

KEND çOCUKLARINI OKUTUYORLAR, BZMKN DAA GÖTÜRÜYORLAR

oförlük yaparak 8 çocuuna baktn, ailesinin geçimini saladn dile getiren Altun, bir olunun da Ankarada asker olduunu belirtti. Altun, 2 yl boyunca çocuunu aradn belirterek en son Suriyenin Kobani kentinde olduunu duyduunu söyledi. Olunun terör örgütüne katlmasnda HDPyi sorumlu tutun Altun, Ben çocuumu istiyorum baka bir ey istediim yok. çocuumu selametle bana teslim etsinler. Bir olum da u an Ankarada asker. Ben devletime, milletime, vatanma ve bayrama sadm. nönü Üniversitesinde okuyordu, haber aldk ki çocuumu götürmüler, duyduum kadaryla Kobaniye götürmüler. Gitmediim yer de kalmad. 2 yl boyunca evimde kalmadm, bütün varlm sarf ettim ama çocuumun izine rastlamadm. Okul okuyordu, HDP ile ne ii olurdu. Ben bu ailelerin eylemini duyunca katlmaya karar verdim. Bu konuda HDPyi sorumlu tutuyorum. çocuklarmz götürüyorlar kendi çocuklarn niye götürmüyorlar. Kendi çocuklarn farkl yerlerde farkl okullarda okutuyorlar, bizim çocuklarmz da daa sürüklüyorlar, götürüyorlar dedi.

KIZI çN KONYADAN GELD, ALE SAYISI ARTTI

16 yanda daa kaçrlan kz için Konyadan Diyarbakra gelerek eyleme katlan anne Yldz Ball, 5 yl önce stanbul Esenyurttan 16 yandaki kz Yasemin Ballnn sabah ie gittiini, o tarihten itibaren evladndan haber alamadn söyledi. Maddi durumu olmad için evladn okutamadn anlatan Ball, 5 yldr kznn hasretiyle yandn belirtti.

10 GÜN ÖNCE KIZINIZ DDASI

Ball, 10 gün önce kznn 2018de öldüünü internetten örendiini, ancak bu habere inanmadn dile getirdi. Kzm öldüyse eer cesedini bana gönderin. ifadelerini kullanan Ball, öyle konutu: Kzmn öldüüne inanmyorum. Ya ölüsünü ya dirisini istiyorum. Konyada kendimce mezar hazrladm. Hep o mezara giderek alyorum. Ancak içi bo bir mezar. Güvenlik güçlerinin kzmn öldüüne dair herhangi bir tespiti yok. Benim kzm ölmedi, inanmyorum. çünkü kimse bana bilgi vermedi. Cenazesi gelmedi ki. Anlamyorum neden bizim evlatlarmz gidiyor? Boy boy kendi evlatlarnn fotorafn internetlere atyorlar. Yurt dnda okuyorlar. Bizim evlatlarmz nerede?

Kznn, çalt i yerinin sahibi tarafndan gönderildiini savunan Ball, evladnn i yeri sahibinin kardeiyle gittiini, daha sonra bu kiinin geri geldiini duyduunu öne sürdü.

TOBBDAN ALELERE ZYARET

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) Kadn Giriimciler Kurullarnn bakanlarndan oluan 25 sanayici ve giriimci kadn, 81 ili temsilen, Diyarbakrda HDP il binas önünde oturma eylemi yapan ailelere destek ziyaretinde bulundu. Annelerin arasna girip, oturan kadn giriimciler, sohbet edip, aclarn paylat.

DYARBAKIRI TEMSLEN BR ÜYE

TOBB Kadn Giriimciler Kurullar adna açkla yapan Cevahir Asuman Yazmac, oturma eylemi yapan ailelere desteklerini iletmek için geldiklerini belirterek, Buradaki kadnlarmza, onlarn yannda olduumuzu hissettirmek, yüreimizin onlarn yürei olduunu hissettirmek için geldik. Bir an önce ailelerin evlatlarna kavumalarn temenni ediyoruz dedi. Öte yandan, TOBBun Kadn Giriimcileri Kurulunun ziyaretine, Diyarbakr yönetimin bir tek üyeyle temsil edilip, katlm göstermesi dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git