Yağışlar felç etti

Etkili olan sağnak yağışlar, Diyarbakır'ın Silvan ve Çermik ilçesinde sele dönüştü. Caddeler ve birçok işyeri sular altında kalırken, tarım arazilerinde ise göletler oluştu.

Haberler 11.04.2019 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ki günden buyana Diyarbakr ve yöresinde etkili olan sanak ya ve dolu yaam felç ederken, bir çok yerleim birimde oluan sel maddi hasara yol açt.

SLVANDA SEL OLUTU

Silvanda öle saatlerinde aniden bastran saanak ya kentte hayat felç etti. Ksa sürede sele neden olan yalar nedeni ile kentteki baz ev ve i yerlerini su bast. yerleri alt tarafta bulunan vatandalar suda mahsur kald. çevredekilerin haber vermesi ile bölgeye gelen itfaiye ekipleri, mahsur kalan vatandalar kurtararak i yerlerindeki sular tahliye etti.

TARIM ARAZLER ETKLEND

Önceki gece yars aniden bastran saanak ya, çermik ilçesinde hayat felç etti. Youn yalar nedeniyle çermik-Siverek karayoluna tanan ta ve çamur ulamda aksamalara neden oldu. lçeye bal Aatamal ile ncirli Mahallelerindeki baz evleri su bast. Youn yalar nedeniyle ilçedeki ekili araziler de su altnda kald. Ekiplerin evlerdeki su tahliyesi ve yol temizleme çalmalar devam ediyor.

CEVZ BÜYÜKLÜÜNDE DOLU

Buarada, Batmanda son günlerde neredeyse aralksz devam eden saanak sonras doluya teslim oldu. Kent merkezinde ceviz büyüklüünde yaan dolu baz i yerlerinin çatlarna zarar verdi. Batman Küçük Sanayi Sitesinde bulunan bir i yerinin çatsnda ceviz büyüklüünde yaan dolu nedeniyle hasar meydana gelirken, baz otomobillerin de ön camlar krld. Vatandalar ceviz büyüklüündeki dolu yandan tarm arazileri ve meyve aaçlarnn da zarar gördüünü söyledi.

MUNZUR çAYI TATI

Tuncelide dün geceden itibaren etkili olan yalar ve yüksek kesimlerde yamurlarn etkisiyle karlarn erimesi sonucu Munzur çay normal debisinin üç katna çkarak tat. Munzur Vadisi Milli Park içinde Munzur çay kenarnda geçen Tunceli- Ovack karayolu sular altnda kalmasyla trafikte aksamalar yaand. Birçok bölgede yolda kalan araçlarn yardmna karayollar ekipleri yetiti. Karayolunda trafiin kontrollü bir ekilde yapld, bölgeye sevk edilen Karayollar 87nci ube efliine ait i makineleri yolda çalma yaparak araçlarn da geçmesini salad.

Ana Sayfaya Git