Yağmur felç etti!

Diyarbakır'da sağanak yağış tarlaları sular altınhda bırakırken, şehir merkezinde bazı araçlar arızalanıp yolda kaldı.

Haberler 03.04.2019 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda etkili olan saanak ya, su birikintilerine neden oldu. Arzalanan baz araçlar yolda kalrken, üniversite köprüsünün altndaki tarlalar da su bast.

TARLALAR SU ALTINDA

Kentte öleden sonra etkili olan saanak yamur nedeniyle vatandalar zor anlar yaad. Fiskaya Mahallesindeki üniversite köprüsünün üzeri ile baz yollarda su birikintileri olutu. Su birikintisinde güçlükle ilerleyen araçlardan bazlar arzalanp yolda kald.

ARAçLAR YOLDA KALDI

Üniversite köprüsünün altnda bulunan tarlalar da su bast. Arzalanan araçlar, sahipleri tarafndan itilerek su birikintilerinden çkarlrken, tarla sahipleri de biriken suyu kendi imkanlaryla tahliye etmeye çalt.

MELKAHMET GÖL OLDU

17 Martta Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlm ile açl gerçekleen Melikahmet caddesinde, bir yl aradan sonra alt yap sorunlar ba gösterdi. Saanak yalar srasnda biriken yamur sular adeta caddeyi göle çevirdi. Hem yayalarn hem esnafn hem de araçlarn zor anlar yaad caddenin altyaps tartma konusu olurken, cadde adeta geçit vermez oldu. Her yamur yadnda ayn sorunu yaadklarn belirten cadde esnaf Büyükehir Beldesine ve DSKye gittiklerini ancak bir sonuç alamadklarn belirtti. Caddedeki altyap sorununun biran önce çözüme kavuturulmasn bekleyen cadde esnaf yetkililere çarda bulundu.

EHTLK SULARA GÖMÜLDÜ

Yeniehir ilçesine bal ehitlik semtindeki Yaradanakul Caddesi üzerinde bulunan baz ev ve i yerleri youn ya sonras su altnda kald. çevredekilerin haber vermesi ile bölgeye itfaiye ve DSK ekipleri sevk edildi. Ekipler ev ve i yerlerindeki yamur sularn tahliye çalmalarna balad.

yeri su altnda kalan Bahadr Dörtyaman, geçen sene de dükkannn su altnda kaldn söyledi. Dörtyaman, Evlerimizi, komularmzn evlerini, dükkanlarmz, depolarmz su bast. ikayette bulunduk, gelip hallettiler, sorunu çözmeye çaltlar. Ayn sorun, bu yl tekrarlad. Bütün mallarmzn hepsi çöpe gitti dedi.

EVLER SU BASTI

Evini su basan vatandalardan Aziz Kuran ise, geçtiimiz yl da ayn sorunu yaadn kaydederek, kinci defa ayn olay bama geliyor. lk seferinde bu kadar çok deildi ama imdi çok fazla su bast. Evimdeki tüm eyalar kullanlamaz hale geldi. Evde ne var ne yok her ey bitti. Rezil olduk, evsiz kaldk, sokakta kalacaz. çok zengin insanlar da deiliz, kiraya bile çkabilecek durumda deiliz, aclar içinde kaldk diye konutu. Evini su basan bir dier vatanda Ömer Gül de, ikindi vakti youn ya nedeni ile evlerini su bastn, zararlarnn giderilmesi için yetkililerden yardm istediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git