Yağmur felç etti!

Diyarbakır’da gece başlayan ve etkisini sürdüren sağanak yağış trafik akışını olumsuz etkilerken, Bağlar’da kanalizasyon hattının tıkanması sonucu caddeler sular altında kaldı.

Haberler 03.12.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda gece yarsnda balayan saanak ya etkisini sürdürürken, hava scaklnda 1 ila 3 derece düü bekleniyor. Saanak ya nedeniyle caddelerde su göletleri oluurken, kent trafii olumsuz etkilendi.

KANAL SUYU CADDELERE AKTI

Merkez Balar ilçesi Diyarbakr 8inci Ana Jet Üs Komutanlnn bulunduu Karacada Caddesi üzerindeki kanalizasyon hattnn tkanmas sonucu, Alipnar Mahallesindeki caddeler sular altnda kald. Yolda biriken su, hem yaya hem araç trafiini olumsuz etkiledi. Yayalar, kardan karya geçmekte zorluk çektii görüldü. Yetkililere haber verilmesine ramen olay yerine herhangi bir müdahalenin yaplmamas tepkilere neden oldu.

BNADAN SIVA PARçALARI DÜTÜ

Saanak ya Yeniehir ilçesi Ofis semtinde ise bir binann d cephesinden sva parçalarnn dümesine neden oldu. Beton parçalar, Gevran Caddesine çkan sokakta park halindeki bir aracn üzerine dütü. Baz araçlarda hasar meydana geldi.

YAMUR UYARISI YAPILDI

Diyarbakr, Bingöl ve Batman çevrelerinde kuvvetli yamur, Mu ve Bitlis çevrelerinde ise karla kark kuvvetli yamur ve youn kar ya etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüü tarafndan yaplan son deerlendirmelere göre; Dou Karadeniz, Dou Anadolu, Güneydou Anadolunun dousu ile Samsun, Elaz, Adyaman ve anlurfa çevrelerinin yal geçecei tahmin ediliyor.

Genellikle yamur ve saanak, Dou Karadenizin iç ve yüksek kesimleri ile Dou Anadolunun kuzey ve dousunda karla kark yamur ve kar eklinde olmas beklenen yalar Trabzonun dou ilçeleri, Rize çevreleri, Artvinin ky kesimleri ile Diyarbakr, Bingöl ve Batman çevrelerinde kuvvetli yamur, Mu ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla kark yamur, yükseklerinde youn kar ya eklinde olmas bekleniyor.

Hava scakl: Marmarada biraz artaca, iç ve dou kesimlerde azalaca, dier yerlerde önemli bir deiiklik olmayaca tahmin ediliyor.

Rüzgr: Genellikle kuzeyli, Güneydou Anadolu bölgesi ile yarn zamanla bat kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sra orta kuvvette, Akdenizin iç kesimleri ile Dou Anadolunun güneybatsnda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli ya uyars: Yalar Trabzonun dou ilçeleri, Rize çevreleri, Artvinin ky kesimleri ile Diyarbakr, Bingöl ve Batman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olmas beklendiinden meydana gelebilecek ani sel, su baskn, yldrm, heyelan, ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr.

Kuvvetli kar ya uyars: Yalarn Mu ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla kark yamur ve yüksekleri youn kar ya eklinde (20 cm. ve üzeri) olaca tahmin edildiinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, görü mesafesinde azalma ve ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr

Ana Sayfaya Git