Yaşamlarını evlatlarına adadı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Diyarbakır'a yerleşen Hişam Musalli ve Nur Kamend çiftinin 3 engelli çocuğuyla verdiği yaşamı mücadelesi, görenlerin yüreğini burkuyor.

Haberler 28.01.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyeli çiftin dünyaya gelen 4 çocuundan Muhammed Nur (13), Tahir (12) ve Hamzann (7) doutan görme, konuma, duyma ve bedensel engelli olmas, aileye maddi ve manevi skntlar yaatt.

Uzun yllar çocuklarnn bakm için mücadele veren ailenin hayat, ülkelerinde yaanan savala tam bir çkmaza girdi. Savatan kaçarak Türkiyeye gelen ve Diyarbakra yerleen çift, yaamlarn engelli üç çocuuna adad.

Bir taraftan çocuklarnn yeme, içme ve dier ihtiyaçlaryla ilgilenen baba Musalli, sokaklardan kat toplayarak da ailesinin geçimini salamaya çalyor.

çocuklarn Suriye ve Türkiyedeki doktorlara götürmelerine ramen tedavilerinin mümkün olmadn örenen baba Musalli ve anne Kamend, çocuklaryla imkanlar ölçüsünde ilgileniyor.

Sava öncesi Halepte inaatlarda çalan baba Musalli, eiyle 14 yl önce evlendiklerini ve 4 çocuklar olduunu anlatt.

Ailesinden de gelen yardmlarla üç engelli çocuuna bakmaya çaltn vurgulayan Musalli, ülkesindeki savatan sonra kaçarak Diyarbakra yerletiklerini söyledi.

çocuklarnn engelli ve sürekli bakma muhtaç olmas nedeniyle düzenli bir ite çalamadn bu nedenle de kat toplayarak ailesinin geçimini ve çocuklarnn bakmn salamaya çaltn dile getiren Musalli, unlar kaydetti:

çocuklarn bütün bakmlarn eimle yapyoruz. Sabahtan kalkp çocuklarn temizliini yapyoruz, altlarn deitiriyoruz. Anneleriyle ellerimizle yemeklerini yediriyoruz. Ne zaman dar çksalar çok mutlu oluyorlar çünkü havay hissediyorlar ve mutlu oluyorlar. Onlar parka götürmek istiyorum ama 3 çocuu birden nasl götüreyim? Her gün ükrediyorum çünkü bu Allahn imtihandr. Onlar çok seviyorum ve hiç kzmyorum, karmyorum. Peygamberimiz Allah bir insan severse onu farkl sebeplerle imtihan eder diyor. Ben de sürekli ükrediyorum çünkü bu dünya botur ben mükafatn ahirette bekliyorum.

çocuklarn uyku saatinin düzenli olmadn, bazen gündüz bazen de gece uyuduklarn belirten Musalli, birinin uyuduu srada dierinin kalktn, bu nedenle sürekli balarnda nöbette olduklarn söyledi.

Ülkesindeki savan sona ermesini istediini, akrabalarn çok özlediini dile getiren Musalli, Türkiyeden memnunum ancak geçimimi salayamyorum. Günde 15 veya 20 lira kazanabiliyorum. Ev kiras, bez, yemek gibi birçok sorun var ve kazandm para onlara yetmiyor. ifadelerini kulland.

Musalli, baz hayrsever derneklerin de yardmlaryla çocuklarna baktn belirterek, bu konuda hayrseverlerden destek beklediini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git