Yaşanılanları anlattı

Yeni Zelanda'da Afgan göçmen Abdül Aziz, Linwood Camisi'ndeki terör saldırı sırasında saldırgana silahsız karşı koyarak onun namaz kılınan bölüme girmesini engelledi.

Haberler 18.03.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni Zelandann Christchurch kentinde dün cuma namaz srasnda iki camiye düzenlenen terör saldrs srasnda Linwood Camisinde dar çkp teröriste kar koyan ve onu camiden uzaklatran cemaatten Abdül Aziz, onlarca kiinin hayatn kurtard.

Avustralya kamu yaynclk kurumu ABCnin internet sitesinde yer alan habere göre, çocukken Afganistantan göç eden, 25 yldan uzun süredir Avustralyada yaadktan sonra birkaç yl önce Yeni Zelandaya yerleen 48 yandaki Abdül Aziz, terörist Brenton Tarranta silahsz kar koyarak onun namaz klnan bölüme girmesini engelledi.

Aziz, ardndan aracna dönen saldrgan park yerinde oyalayarak camiden ayrlmaya zorlad.

Nur Camisinde 42 kiiyi katlettikten sonra arabasyla 5 kilometre ötedeki Linwood Camisine gelen ve burada da 7 kiiyi öldüren caniye kahramanca kar koyan Aziz, daha fazla can kayb yaanmasn önledi.

Linwood Camisi mam Latif Alabi, olay öyle anlatt:

Saat 13.55 sularna darda bir ses duydum, namaz brakp pencereden dar baktm. Kask takan askeri kyafetler giymi birini gördüm. Elinde büyük bir silah vard. Polis olduunu düündüm. Sonra yerde yatan iki kii gördüm, adama küfür ediyordu. O zaman bunun baka bir ey olduunu anladm. Bu bir katildi. çerde yaklak 80 kii vard. Cemaate Yere yatn! diye bardm. Bir tereddüt oldu. Sonra bir cam patlad ve bir kii yere dütü. Sonra bu kardeimiz (Abdül Aziz) çkt, teröriste kar koydu, onu alt etmeyi baard. Bu sayede kurtulduk. Eer içeri girseydi hepimiz ölürdük.

- Teröriste pos cihaz frlatt

Aziz de silah seslerini duyduktan sonra dar çktn, teröristin dikkatini datmak için Hey, gel buraya! diye bardn ifade etti.

Eline geçirdii pos cihazn saldrgana frlatarak ona kar koymaya çalan Aziz, terörist yeni bir silah almak üzere arabasna yöneldiinde ise peinden gitti.

- Kedi-fare oyunu

Habere göre Aziz, 11 ve 5 yalarndaki iki olunun arkasndan Baba geri gel! diye bardklarn duydu. Terörist silahn alp yeniden ate açmaya balad. Bu kez Azizi hedef alyordu. Aziz araçlarn arasnda dolaarak kurunlardan kaçt. Terörist ve Aziz arasnda adeta kedi-fare oyunu balad.

Aziz, arabalarn arasnda dolarken yerde teröristin brakt bir tabancay buldu. Hemen ald ve tetie bast fakat silah botu. Terörist yeni bir silah almak için otomobiline döndüünde silah ona frtlatt. Otomobilin camna çarpan silah cam parçalad. Cam parçalannca panie kaplan terörist, arabasna binerek olay yerinden uzaklat. Aziz, köedeki klara kadar arac takip etti. Terörist burada U dönüü yaparak uzaklat.

- Vaktimiz gelmemi demek ki

Aziz, cani ile yüzletiinde herhangi bir korku duymadn, adeta otomatik pilota balanm gibi hareket ettiini söyledi.

Aziz, sa kaldna arp armad sorusu da Takdiriilahi. Demek ki Allah ölüm vaktimizin gelmediini düünmü. eklinde yant verdi.

Ana Sayfaya Git