Yaşlı ve engellilerin gönüllerine dokunuyorlar

Muş'ta Bulanık Kaymakamlığınca hayata geçirilen "Herkesin var bir kimsesi" projesi kapsamında oluşturulan temizlik ekibi, merkez ve köylerdeki 50 yaşlı ve engellinin evini temizliyor, onlara arkadaşlık ediyor.

Haberler 16.03.2019 - 12:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Bulank ilçesinde Herkesin var bir kimsesi projesi kapsamnda oluturulan temizlik ekibi, merkez ve köylerdeki yal ve engellilerin evlerini temizleyip arkadalk ederek, gönüllere dokunuyor.

Bulank Kaymakaml Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfnca hayata geçirilen proje kapsamnda 4 kiilik temizlik ekibi oluturuldu.

lçe merkezi ile bal köylerdeki yal ve engellileri ziyaret eden ekip, yanlarnda getirdikleri elektrikli süpürge, kova, frça, bez ve deterjanlarla evleri temizliyor, bulaklar ykyor ve sobay yakyor.

Ekip, isteyen yal ve engellileri araçlarla istedikleri yerlere götürerek farkl kurumlardaki ilerini ve alveri yapmalarn salyor.

Ekip son olarak souk hava ve karl yollara ramen ilçeye bal Balotu köyünde 75 yandaki Feride Özkann evini temizledi.

- Sosyal devlet olmann gerei çalmalar yapyoruz

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hac Arslan Uzan, proje kapsamnda yal ve engelli 50 kiiye hizmet verdiklerini söyledi.

Sosyal devlet olmann gerei çalmalarn sürdürdüklerini belirten Uzan, Baz yal teyze ve amcalarmzn kimsesi yok. Biz de dedik ki Bunlarn bir kimsesi olsun, o da devlet olsun. Vakf olarak onlarn evlerine giderek temizliklerini yapyoruz, bulak ve çamarlarn ykyoruz. 10 günlük periyotlarla her ailemize ulamaya çalyoruz. Vatandalarmzn gösterdii teveccühten mutluluk duyuyoruz. dedi.

Proje Koordinatörü Adem Akc, yal ile engellilerin evlerini temizlemenin yan sra farkl kurumlarda ve çar merkezindeki ilerini yapmalarna yardmc olduklarn, dertlerini dinleyip arkadalk yaptklarn dile getirdi.

Projenin olumsuz hava koullarnda bazen güçlükle yürütüldüünü ifade eden Akc, u deerlendirmede bulundu:

Karl yollarda ve souk havada temizlik ekibimiz en ücra köylere ulamak için sadece projenin birer eleman olarak deil gönüllerini de ortaya koyarak evlere ulayorlar. Bu yüzden gittiimiz her yerde güler yüzle karlanyoruz. Ayrlrken bir akrabayla nasl vedalalyorsa, temizlik ekibimiz ayn o ekilde ayrlyor. Bir sonraki gelileri dört gözle bekleniyor.

Temizlik ekibinden çidem Demir de iini severek yaptn vurgulayarak, Kar k olmasna ramen yine de severek gidiyoruz. Eve geldiimizde temizlik yapyoruz, sobay yakyoruz. Yallarn yataklarn deitiriyoruz. Salk sorunlar varsa ambulans aryoruz. Yallarn duasn alyoruz bu da bizi çok mutlu ediyor. dedi.

- Evimi temizleyip derdimi dinliyorlar

Evi temizlenen 75 yandaki Feride Özkan, ekibin yardmndan memnun kaldn belirterek, Gücüm, evi temizlemeye yetmiyor. Dizlerimden ameliyat oldum. Ekipler sobam yakyor, evin bütün temizliini yapyor. Allah devletten raz olsun. Evde suyum yok, gidip kuyudan su çkarp getiriyorlar. Bulaklar ykyorlar. Evimi temizliyorlar, sonra oturuyoruz derdimizi dinliyorlar. ifadesini kulland.

Evi temizlen 80 yandaki Mükinaz Birgül, Kaymakam Uzann kendisine çok yardmc olduunu, bir geliri olmadn devlet yardmyla hayata tutunduunu anlatt.

Ana Sayfaya Git