Yaşlılar da siber zorbalık mağduru

İletişim Uzmanı ve Sosyal Medya Danışmanı Nurhan Demirel "Son yıllarda sosyal ağlarda yaşlı kullanıcı sayısında önemli artış oldu. Finansal dolandırıcılıklara daha fazla maruz kalan 65 yaş üstü kişiler, kendini polis, jandarma, milletvekili ya da resmi yetkili olarak tanıtan kişilere karşı aldanma eğilimi içindeler"

Haberler 23.03.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

letiim Uzman ve Sosyal Medya Danman Nurhan Demirel, son yllarda sosyal alarda yal kullanc saysnda önemli art olduuna dikkati çekerek, Finansal dolandrclklara daha fazla maruz kalan 65 ya üstü kiiler, kendini polis, jandarma, milletvekili ya da resmi yetkili olarak tantan kiilere kar aldanma eilimi içindeler. dedi.

Demirel, dijitallemenin hayat tümüyle etkilediini, gün geçtikçe genç yal demeden herkesin dijital dünyada yerini aldn söyledi.

çocuklar ve gençler kadar artk yallarn da dijital dünyann bireyi haline geldiklerini ifade eden Demirel, Ancak yallar sonradan dahil olduklar bu ekosisteme ayak uydurmakta zorlanyor, siber suçlarn ve siber zorbaln maduru oluyorlar. diye konutu.

Özellikle emeklilerin hayatlarndaki boluu doldurmak için internette daha fazla vakit geçirdiklerini belirten Demirel, yallarn sanal dolandrclklara kar daha savunmasz olduklarn dile getirdi.

Demirel, finansal dolandrclklara daha fazla maruz kalan 65 ya üstü kiilerin, kendisini polis, jandarma, milletvekili ya da resmi yetkili olarak tantan kiilere kar aldanma eilimi içinde olduklarn söyledi.

Yallar da siber zorbalk maduru

Yallarn, banka ya da telekom operatörlerinin ad kullanlarak gönderilen fatura süsü verilmi tuzak elektronik postalarn içindeki linkleri tkladklarnda balarna gelebilecek olaylar konusunda farkndalklarnn düük olduunu dile getiren Demirel, bu nedenle dijital dünyada nasl davranmalar gerektii konusunda bilinçlendirilmeleri gerektiini ifade etti.

Demirel, baz ülkelerde yallara ihtiyaç duyduklar bilgileri salayan özel web siteleri oluturulduuna iaret ederek, Türkiyede de yallara özel, bilgilendirici ve onlarn hayatlarn kolaylatran dijital uygulamalarn hayata geçirilmesini istedi.

Yal internet kullanclarnn hem sanal dolandrclklara hem de siber zorbala maruz kaldn vurgulayan Demirel, Türkiyede 28 milyondan fazla kullancs olan TikTokta yallarn da elenceli mizansenlerden oluan videolar paylatklarn, bu paylamlara gençlerin yazd olumsuz yorumlar nedeniyle sanal zorbala maruz kaldklarn kaydetti.

Özellikle yallarn dans ettii, elendii videolarn olumsuz yorum yamuruna tutulduunu söyleyen Demirel, bu yorumlarn bazen hakarete kadar vardn ifade etti.

Ana Sayfaya Git