Yaban domuzları badem ağaçlarına dadandı

Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında bulunan Yavuz mezrasında yaban domuzları, 17 dönümlük badem ağaçlarını talan etti. Yaklaşık 200 bin liralık kaybı olan çiftçi, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.

Haberler 27.07.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan ve Kulp ilçesi arasnda bulunan Yavuz mezrasnda çiftçilerin ba, son günlerde arazilerine dadanan yaban domuzlarndan dolay dertli. Son günlerde özellikle badem aaçlarna dadanan domuzlar, yüzlerce aacn krlmasna neden oldu. Son olarak çiftçi Fariz Atein 17 dönümlük arazisine dadanan yaban domuzlar, yaklak 200 bin liralk kaybn yaanmasna neden oldu.

YABAN DOMUZLARI SALDIRDI

Ate, Yaban domuzlar, tarmsal alan olan bütün ürünleri yok ediyor. Köyde bütün ba ve bahçelere maddi hasar veriyor. 17 dönümlük badem aaçlarnn hepsi talan oldu. 200 bin liraya yakn zararm var. Badem aaçlar için aldm krediler halen duruyor. 6 yldan beridir ilk defa verim alacaktm, onu da domuzlar talan etti. Biz arazi sahipleri operasyon bölgesinde olduumuz için kendimiz domuzlar avlayamyoruz. Yetkililerden destek bekliyoruz. Maduriyetimin giderilmesini istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git