Yağış çetin geliyor

Meteorolojiden bazı bölgelerde yoğun kar ve sağanak uyarısı

Haberler 09.03.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji, Dou Anadolu ile Orta ve Dou Karadenizin iç kesimleri ile Konyada youn kar ya, Güneydou Anadolu, Antalyann dousu ve Dou Akdenizde kuvvetli ya uyarsnda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, çaramba günü ilk saatlerden itibaren Dou Anadoluda görülecek karla kark yamur ve kar yann, Elaz ve Tuncelinin yüksekleri ile Erzincan, Mu, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ar, Kars, Vann kuzey ve güney ilçeleri, rnakn dousu ve Hakkaride kuvvetli, yer yer youn olaca tahmin ediliyor.

Güneydou Anadoluda ise kuvvetli ya bekleniyor. Saanak ve gök gürültülü saanan Adyaman, Siirt, rnak ile Diyarbakr, anlurfa ve Batman illerinin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olaca öngörülüyor. Yalarn, cuma günü zamanla etkisini kaybetmesi bekleniyor.

çaramba, perembe ve cuma günleri de Orta ve Dou Karadenizin iç kesimlerinde (Tokat, Gümühane, Bayburt ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinin iç ve yüksek kesimlerinde) aralklarla kuvvetli ve yer yer youn kar yann olaca tahmin ediliyor.

ç Anadolu Bölgesinde ise Konyada, çaramba gününden cuma sabah saatlerine kadar aralklarla kuvvetli kar yan etkisini gösterecei öngörülüyor. Sürücülerin, bata Konya-Antalya kara yolu olmak üzere ulamda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olmalar gerekiyor.

Akdeniz Bölgesinde de Antalyann dousunda çarambadan cuma gününün ilk saatlerine kadar yerel kuvvetli saanak ve gök gürültülü saanak bekleniyor.

Yalarn 1100 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla kark yamur ve kar olarak balayaca, perembe günü kar yann zamanla 500 metre üzeri yerlerde de etkili olaca tahmin ediliyor.

Öte yandan, Dou Akdenizde, çaramba gününden itibaren Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmara çevrelerinde kuvvetli, Hatayn ky kesimleri, Osmaniye ve Kahramanmaran batsnda çok kuvvetli saanak ve gök gürültülü saanan etkili olmas bekleniyor.

Vatandalar, youn kar yann oluturaca buzlanma, don ve ç ile saanan neden olaca su baskn ve sel gibi olumsuzluklara kar uyarld.

Ana Sayfaya Git