Yakıt alacağız diyerek kurtuldu

Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelerden Hatice Ceylan'ın önceki gün güvenlik güçlerine teslim olan oğlu Cafer, terör örgütü YPG/PKK'nın elinden nasıl kurtulduğunu anlattı.

Haberler 13.12.2019 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP l Bakanl önünde oturma eylemi yapan Hatice Ceylann önceki gün güvenlik güçlerine teslim olan olu Cafer, ifadesinde YPG/PKKnn elinden örgütün sözde sorumlusuna araca yakt alacaz diyerek kurtulduunu söyledi.

HDP l Bakanl önünde oturma eylemi yapan anne Hatice Ceylan, olu Cafere kavumu, bu durum dier annelere de umut olmutu. Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde 4 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan ve önceki gün güvenlik güçlerine teslim olan Cafer Ceylann emniyette ifadesi alnd.

PKKnn Suriyedeki kolu YPGden kaçmay baararak güvenlik güçlerine teslim olan Ceylan, ifadesinde bir arkadayla örgütten kaçma sürecine ilikin bilgi verdi.

Ceylan, ifadesinde kaçrldnda ilk olarak terör örgütünün igali altndaki Kobaniye götürüldüünü anlatt.

Bir müddet Kobanide kaldktan sonra Münbiçe gönderildiini belirten Ceylan, terör örgütü üyelerinin kendilerine aylarca ideolojik eitimler verdiini söyledi.

- Örgüt bize sürekli bask yapmaktayd

Yaklak bir yl önce Tel Abyada ve ardndan Suluk diye tabir edilen bölgeye gönderildiklerini anlatan Ceylan, Bu bölgeye görevlendirilmek istemiyordum ancak beni zorla buraya görevlendirdiler. Ben zaten Tel Abyada gelmeden önce örgütün bize yapm olduu basklardan çok sklmtm, örgüt bize sürekli bask yapmaktayd. Burada bulunduum sürede sorun çkarmaya baladm, bu sebeple beni 20-25 günlük sürelerle farkl kamplara gönderdiler. diye konutu.

Bar Pnar Harekat baladktan sonra Kobaniye gönderildiini dile getiren Ceylan, Örgüt, harekatn balamas ile hendek ve tünel kazmak dahil birçok tedbir almaya balad. Burada bir ahs ile örgütten kaçmay düündük ancak o gün için bir yol bulamadmzdan gerçekletiremedik. Yaklak 20 gün sonra bu ahs baka bir bölgeye görevlendirdiler. Daha sonra, beraber teslim olduum ahs ile Kobanide tantk. Kendisi bana örgütten kaçmak istediini söyledi, bunun üzerine kaçma plan yaptk. ifadelerini kulland.

- Araca yakt alacamz söyledik

Örgütten kaç plann anlatan Ceylan, terör örgütünün lojistik ilerinde çaltrldn, örgüt üyeleri tarafndan kendisine araç tahsis edildiini söyledi.

Aracn anahtarnn sürekli kendisinde olduunu belirten Ceylan, ifadesinde unlar belirtti:

Biz kaçmaya karar verdiimizde kendimize ait telefon olmadndan bir köylüden telefonunu kullanmak için aldk ve 155i aradk. Telefonda ben konutum. 155 ile konutuumuzda Kobani bölgesinde olduumuzu, teslim olmak istediimizi söyledim. Telefondaki ahs bana ne zaman ve nereye gelebileceimizi sordu. Biz de Frsat bulduumuzda sizi arayalm. dedik. Bu konumada kar ahs bana bir telefon numaras verdi ve bu numaray aramamz söyledi. Kaçmaya karar verdiimiz 9 Aralk 2019 tarihinde akam saatlerinde beraber teslim olduum ahsla yukarda bahsetmi olduum araçla Kobaniden ayrldk.

Kobaniden ayrlrken komutanmza (örgütün sözde sorumlusu) araca yakt alacamz söyledik. Yolda bize verilen telefon numarasn aradk, kar ahs bize snra geleceini ve bizi teslim alacan söyledi. Biz de bunun üzerine araçla Türkiye snrlarna doru geldik. Arac snra yakn bir köyde braktktan sonra snra doru yürüyerek geldik. Snra gelirken kar ahsla telefon irtibatmz hiç kesilmedi. Bizi snr kapsnda karlad. Snr kapsn açarak bizi içeriye aldlar, snrda telefonda konutuumuz kii bizi görevlilere teslim etti.

Ana Sayfaya Git