Yakınları serbest

MARDİN'in Kızıltepe ilçesinde önceki akşam bir salonda yapılan düğünle, kendisinden 10 yaş büyük kuzeni ile evlendirilmeye çalışılırken polis tarafından kurtarılan 14 yaşındaki F.B., devlet koruması altına alındı. Gözaltına alınan aile fertleri serbest bırakılırken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, Şubat ayı içerisinde 4 'çocuk gelin' vakasının engellendiğini belirterek, "14 yaşında evlendirilmeye çalışan kız çocuğu F.B.'nin annesinin de küçük yaşta evlendiğini öğrendik" dedi.

Haberler 27.02.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 27.02.2018 - 09:11

Kzltepe ilçesinde önceki akam, lçe Emniyet Müdürlüü çocuk ube Müdürlüü ekipleri, Yaar köyünde yaayan F.B.nin, kuzeni .B. (24) ile evlendirilecei bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler, olas bir gerginliin önüne geçmek amacyla, Kzltepe ilçesinde bir salondaki düün sonras kz çocuunu alarak, çocuk ube Müdürlüüne götürdü.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü yetkilileri, 5395 sayl çocuk Koruma Kanunu dorultusunda kz ve damad koruma altna almak için iki aile hakknda savcla suç duyurusunda bulundu. fadesi alnan aile fertleri, savclk talimatyla serbest brakld. Savcln koruma altna alnmasna karar verdii kz çocuu F.B., Aile ve Sosyal Politikalar Mardin l Müdürlüünün yurduna yerletirildi. Ailesinin, kzn kemik yann büyük olduu iddias üzerine F.B., ya tespiti için Dicle Üniversitesi Tp Fakültesine gönderildi. Olayla ilgili soruturmann sürdürüldüü belirtildi.

KIZIN ANNES DE ERKEN YATA EVLENM

Mardin Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, kent genelinde ubat ay içerisinde 4 çocuk gelin vakasnn engellendiini söyledi. Efetürk, F.B.nin annesinin de küçük yata evlendiini örendiklerini aktararak öyle konutu:

Kentteki çocuk gelin vakalarna yaptmz müdahalelerle çocuk gelinlere yönelik ihbarlar artt. Bunu da bu konuda vatandalarda artan duyarlla balyoruz. Sayn Bakanmzn talimatlar dorultusunda Alo 183e gelen ihbarlarmz had safhada. Vatandalarmzdan çok güzel dönüler alyoruz. Kurtardmz çocuumuzu devlet korumas altna altk. çocuumuzun salk durumu iyi. Aile de piman. Devletin bu ekilde yaptrmlarndan haberleri olmadklarn söylediler. Kzmzn annesi de erken yata evlenmi bir anne, bu yüzden olaya normal bakyorlar. Ama bunun normal olmadn, çocuk gelin olmayacan, yerinin okul olduunu aileye anlattk. Onlar da piman ama kzmz devletimizin korumasnda, emin ellerde ve salk durumu da oldukça iyi. Vatandalarmz bu tarz olaylara kar duyarl olmaya davet ediyorum. Vatandalarmz, devletin elinin uzanmas gerektiini düündükleri her olayda ama özellikle çocuk gelinler ve iddet olaylarnda Alo 183 Sosyal Destek Hattn saat ve gün snrlamas olmadan aramaya davet ediyorum. Bu sorunlarn üstesinden hep birlikte geleceimize inanyorum. Görüldüü üzere Alo 183 Sosyal Destek Hattna gelen her ihbar titizlikle deerlendiriliyor ve emniyet güçlerimizin de destei ile çocuklarmzn hayat kurtarlyor.

Ana Sayfaya Git