Yamaç paraşütü festivali

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, Mardin'de yamaç paraşütü festivaline katıldı:

Haberler 20.11.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Yardmcs Mehmet Ersoy, Güneydou Anadolu Bölgesinde tesis edilen huzurla hayata geçirilen etkinliklere ilikin, stediimiz, arzu ettiimiz bu, huzur ve güven ortam kalc olsun. Bölge insanmzn huzur içinde olduunu, bu koullardan duyduu mutluluu yerinde görmekten keyif alyoruz. dedi.

çeitli temalarda bulunmak üzere Mardine gelen Ersoy, beraberinde Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mahmut Demirta ve l Jandarma Komutan Tugeneral Cokun Sel ile Mazda Belediyesini ziyaret etti. Ersoy, Mazda Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mustafa Görmü ile görütü.

Daha sonra Derik ilçesine geçen Ersoy, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Evren çakr ziyaret ederek, ilçede yürütülen çalmalarla ilgili bilgi ald.

Ersoy, ilçede Mardin Büyükehir Belediyesi ve Derik Belediyesince düzenlenen Yamaç Paraütü Tandem Uçu Festivaline katld.

Büyükehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal ler Daire Bakanl ile Derik Belediyesi gençlik merkezlerinde yamaç paraütü eitimini baaryla tamamlayp ehit Kaymakam Muhammed Safitürk Tepesinden Türk bayra açarak uçu gerçekletiren 20 genci alklayan Ersoy, onlar tebrik etti.

STEDMZ, HUZUR VE GÜVEN ORTAMI KALICI OLSUN

Ersoy, gazetecilere yapt açklamada, bölgede huzurun ardndan salanan gelimelerden duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Güneydou Anadolumuzun her köesinde gençlerimizin yapmas gereken ileri yaptklarn, bulunmalar gereken etkinlikte bulunmalarn görmekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. stediimiz arzu ettiimiz bu, huzur ve güven ortam kalc olsun. Herkes iinde, anda, ekmeinde, etkinliklerde bulunsun. Türkiyenin her bölgesinde insanlarmz ne yapyor, nasl yayorsa burada da ayn yaant sürdürülebilsin, ayn etkinlikleri yapabilsinler. diyen Ersoy, dalarda, yaylalarda festivaller düzenlenmesini istediini aktard.

Ersoy, tarm, üretim yaplmasn, madenlerin ilenmesini, insanlarn günlük hayatlarn olaan ekilde yaamasn istediklerini dile getirerek, Bu corafyann her köesinde hiçbir anne alamadan, hiçbirimiz üzülmeden yolumuza devam edelim. Bugün geldiimiz noktada hem sosyoekonomik hem kültürel ve turizm hem sanayi, tarm ve hayvanclk anlamnda gerçekten bölge insanmzn huzur içinde olduunu, bu koullardan duyduu mutluluu yerinde görmekten keyif alyoruz. diye konutu.

Huzur ve güven ortamnn kalc olduu görüldükçe hem yatrm hem turizm hem de etkinlikler anlamnda çok daha fazla ilerin yaplacan da gördüklerini belirten Ersoy, Bu ortamn salanmasna emek veren bata Cumhurbakan ve bakanlarmz olmak üzere valiler, kaymakamlar, güvenlik güçleri ve bütün vatandalara teekkür ederiz. Allahmza ükürler olsun. Rabbim azmzn tadn bozmasn. ifadelerini kulland.

MARDN çOK DAHA GÜZEL GÜNLERE GÖTÜRECEMZE NANIYORUM

Vali Mahmut Demirta da yamaç paraütü festivalinin üçüncüsünü düzenlemekten mutluluk duyduklarn söyledi.

Yaklak 50 gence yamaç paraütü eitimi verdiklerini anlatan Demirta, Ksmet olursa yakn zamanda P1 belgesi vererek artk bu uçmay çok daha rahat ekilde Türkiyenin her tarafnda yapabilecekler. Buna ilgi duyan gençlerimizi tebrik ediyorum. nallah örnek olmalarn temenni ediyorum. Dier gençlerimize de ulaacaz. Onlar da böyle bir etkinlie davet edeceiz. Birlikte ay yldzl bayramz bu güzel Mardinimizin semalarnda dalgalandracaz. Birlik ve beraberlik içinde Mardini çok daha güzel günlere götüreceimize yürekten inanyorum. dedi.

Uçu yapan gençlerden Merve Koç, çok güzel bir deneyim yaadn belirtti.

Kendilerine bu imkann salanmasnn önemine deinen Koç, Herkese çok teekkür ediyorum. En büyük hayalim uçabilmekti. Kulara özenirdim. O deneyimi yaamak çok farkl bir ey. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git