Yanlıştan dönüldü!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz "Bu konunun daha fazla istismar edilmesini engellemek için kurulumuzun bugün toplanarak aldığı kararla tebliğde yer alan temsil ağırlama, reklam, sponsorluk, bağış gibi yanlış algıya sebep olacak hükmü kaldırıyoruz. Şirketler bu tip giderlerini tarifeden alamayacak, gelir elde edemeyecek" dedi.

Haberler 15.12.2020 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son günlerde kamuoyunda tepkilere yol açan temsil arlama giderleri elektrik faturalar kapsamndan çkarld. Enerji Piyasas Düzenleme Kurumu (EPDK) Bakan Mustafa Ylmaz, Bu konunun daha fazla istismar edilmesini engellemek için kurulumuzun bugün toplanarak ald kararla teblide yer alan temsil arlama, reklam, sponsorluk, ba gibi yanl algya sebep olacak hükmü kaldryoruz dedi.

EPDK Bakan Mustafa Ylmaz; yeni tarife dönemine yönelik yaplan çalmalarla ilgili açklamalar yapt. EPDKnn be yllk (2021-2025) tarife dönemi çalmalarn tamamladn, daha önceki (2016-2020) dönemde yer alan maliyetlerin ve vatandaa hizmeti etkileyecek kalite faktörlerinin gözden geçirildiini belirten Bakan Ylmaz, ebeke kalitesinin arttrlmas ve kesintilerin tamamen ortadan kaldrlmas, kayp kaçakla mücadelede hedeflere ulalmas, bakm ve onarm faaliyetlerinin arttrlmas, doru ve etkin yatrmlarla istihdamn arttrlmas kapsamnda yol haritasnn belirlendiini söyledi.

ÖZELLETRME ÖNCESNDE DE VARDI

Geçen hafta gündeme gelen datm gelirlerine ilikin tebli ile ilgili de deerlendirmelerde bulunan Bakan Ylmaz; özellikle temsil arlama gideri konusunun baz çevreler tarafndan kamuoyuna yanl aksettirildiini ve konunun siyaset malzemesi haline getirildiini vurgulad.

EPDK Bakan Ylmaz, in dorusunu bir kez daha anlatmak gerekiyor. EPDK bu tebli ile zam ya da bir fiyat art yapmad. Temsil arlama gideri ve teblide yer alan dier kalemler; 2011 ve 2016da yaymlanan teblilerde ve datm hizmetlerinin balad dönemden bu yana -hatta özelletirme öncesinde dahi- tarife hesaplarnda yer alan, mali mevzuatta bulunan giderler. Yani kesinlikle tarifelere yeni bir kalemin eklenmesi söz konusu deildi ve biz EPDK olarak bu kalemlere snrlama, limit getirmitik dedi.

Mustafa Ylmaz, unlar kaydetti:

Tüketicilerimizin hakkna halel getirecek bir adm atmamz asla söz konusu deildir. Sektörümüze yönelik güveni korumamz, polemiklerle vatandamzn kafasn kartrmaya çalanlara frsat vermememiz gerekiyor. Bu konunun daha fazla istismar edilmesini engellemek için Kurulumuz bugün toplanarak ald kararla; teblide yer alan temsil arlama, reklam, sponsorluk, ba gibi yanl algya sebep olacak hükmü kaldryoruz. irketler bu tip giderlerini tarifeden alamayacak, gelir elde edemeyecek.

EPDKnn ald yeni kararla; datm gelirlerine ilikin teblide deiiklik yapld. Artk tarifede ba, sponsorluk ve reklam ve tantm giderleri, ceza giderleri, temsil ve arlama giderleri, ilan giderleri, dernek aidat giderleri yer almayacak.

Ana Sayfaya Git