Yapımcıların gözdesi!

Tarihi şehir Mardin yapımcıların gözdesi oldu

Haberler 10.07.2018 - 11:42 Son Güncelleme : 10.07.2018 - 11:43

Farkl medeniyetlere ait çok sayda tarihi yapy bünyesinde barndran Mardin, yönetmenlerin youn ilgisiyle adeta doal film platosuna dönütü

Turist says giderek artan hogörü kenti, çok sayda film, dizi ve belgesel çekimine ev sahiplii yapyor

Yönetmen Meta Akku:

Mardin muhteem resim veren bir ehir, Romadan daha güzel

Oyuncu Altan Erkekli:

Mardin doal bir film platosu. Cami, kilise, medrese, ilemeli duvarlaryla kardeçe yaam örneklerinin sunulduu bir kent

Oyuncu Vildan Atasever:

Muhteem görüntüler çkyor burada. Bu yapy korumamz gerekiyor

Dantel gibi ilenmi ta konaklar ve tescilli yaplaryla açk hava müzesini andran Mardin, film, dizi, klip ve belgesel çekimlerine ev sahiplii yapyor.

Farkl din, dil ve kültürden insanlarn yllarca bir arada kardeçe yaad Mardin, güvenlik güçlerince gerçekletirilen baarl operasyonlarla huzurun saland bölgede turizmin parlayan yldz oldu.

Hogörü kenti Mardin, son dönemde film, dizi ve belgesel çekmek isteyen yapmclarn yeniden gözdesi haline geldi. Farkl medeniyetlere ait çok sayda tarihi yapy bünyesinde barndran Mardin, yönetmenlerin youn ilgisi dolaysyla adeta doal film platosuna dönütü.

Tarih boyunca, aralarnda Sümer, Akad, Babil, Hitit, Asur, Urartu, Roma, Abbasi, Selçuklu ve Osmanlnn da yer ald 25 medeniyete ait eseri bünyesinde barndran Mardin sinema sektöründe de adndan söz ettirmeye balad.

Firmalar katalog çekimi için Mardini tercih etti

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Mustafa Yaman, kültür ve medeniyet ehri Mardinin sanatçlara ilham veren bir kent olduunu söyledi.

Yönetmen, sanatç, fotorafç ve yapmclara destek olduklarn aktaran Yaman, Özellikle son bir yldr sanatçlar kliplerini ehrimizde çekiyor. Ulusal ve uluslararas firmalar katalog çekimi için ilimizin mekanlarn tercih etti. Daha önce Mardinde çok sayda dizi çekimi yaplmt. Yeniden çok sayda film ve dizilere ev sahiplii yapyoruz. u anda devam eden çekimler var. dedi.

Yabanc filmlerde de talepler var

l Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydn da Mardinin sanatla buluturulduunu, bu sayede yerli ve yabanc yapmclarn ilgisiyle karlatklarn kaydetti.

Kentte dizi veya film çekimi için, aralarnda yabanclarn da yer ald çok sayda yapmcnn bavuru yaptn ifade eden Aydn, bölgenin kültür, medeniyet, hogörü ve mimarisini yanstan senaryolara özellikle destek verdiklerini aktard.

Mardinin doal yapsnn youn ilgi çektiini vurgulayan Aydn, Mardin doal bir sinema platosuna sahip. Mimarisi ve kültürüyle sektör için bulunmaz bir hazinedir. Bu nedenle tarihi evler, sokaklarda çekimler yaplyor. Salanan huzurun talebe önemli bir katks oldu. Mardin tamamyla kendine geldi. diye konutu.

Buras Romadan daha güzel

Bir Dilek Tut filminin yönetmeni Meta Akku da yaklak 50 kiilik bir ekiple Mardinde film çekimlerine baladklarn söyledi.

Kentin sahip olduu deerlerin önemine iaret eden Akku, O kadar güzel resim veriyor ki inanlmaz. Böyle tarihi ve farkl dinlerin bir araya geldii mekanlar baka nerede bulabiliriz? Romadan daha güzel buras. dedi.

Herkes bize yardm ediyor

çekimini yaptklar filmin aralk aynda vizyona girmesini hedeflediklerini belirten Akku, unlar kaydetti:

Olumsuz alglarn anlatld bir film deil. O tabular, allm Mardin filmlerini kryor. Kostümlerimiz, dekorumuz, tasarmlarmz tamamyla farkl. çektiimiz film bittiinde Mardini gören herkes Mardine daha fazla ilgi duyacak. Burada inanlmaz mekanlar var. Buradaki herkes bize yardm ediyor. nanlmaz güzeller. Bütün Mardin el ele vermi bize yardm ediyor, herkes elinden geleni yapyor.

Sanatçlar hayran kald

Oyuncu Altan Erkekli de farkl dil ve dinlerden insanlarn bir arada yaad, kardelik sembolü, dünyann göz bebei konumundaki ehirde bulunmann çok güzel bir duygu olduunu dile getirdi.

ehirdeki herkesin misafirperverliinin kendilerini mutlu ettiini vurgulayan Erkekli, Hedefimiz dünyann gözünü Mardine çevirmesini salayp, örnek kenti dünyaya tantmak. Mardin doal bir film platosu. Cami, kilise, medrese, ilemeli duvarlaryla kardeçe yaam örneklerinin sunulduu bir kent. Bu mavi gökyüzü altnda herkese yetecek kadar su, hava ve ekmek var. Yeter ki el ele bu gökyüzü altnda güzel ark ve türküleri hep birlikte söyleyelim. diye konutu.

Bu yapy korumamz gerekiyor

Oyuncu Vildan Atasever de tarihi yapsn koruyan Mardinde olmaktan duyduu memnuniyeti dile getirerek, çok kültürlü ehirde olmak güzel. Muhteem görüntüler çkyor burada. Bu yapy korumamz gerekiyor. Burada güzel bir film çekiliyor. Bugüne kadar böyle güzel bir film çekildii baka ehir görmedim. dedi.

Ana Sayfaya Git