Yapıcıoğlu: Çocuklar camiden uzaklaştırıldı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bir dönem camiye giden çocuklara ve onlara sadece Kur'an ve siyer dersi veren adamlara terörist muamelesi yapıldı. Bu çocuklar tehdit edilerek camiden uzaklaştırıldı. Bu projede özellikle Fetullahçı Terör Örgütü mensubu polis memurları veya yargı mensupları ciddi rol oynuyorlardı." dedi.

Haberler 07.08.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapcolu, partisinin Genel dare Kurulu toplantlar için bulunduu Vanda, baz sivil toplum kuruluu temsilcileriyle bir araya geldi.

HÜDA PAR Genel Bakan Yapcolu, buradaki konumasnda, müftülere nikah kyma yetkisi verilmesini öngören yasa tasarsna ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Müftülüklere ve imamlara nikah kyma yetkisi verilmesi ve imam nikahna resmi bir statü kazandrlmasnn parti programlarnda yer aldn belirten Yapcolu, bu taleplerinin karlk bulmasn olumlu deerlendirdiklerini söyledi.

Bu konunun baz kesimlerce, ya yeterince aratrlmad için ya da kastl olarak çarptldn ifade eden Yapcolu, çocuklarn özellikle küçük yata camiyle, namazla, Kuran ile tanmasnn önemli olduunu vurgulad. Yapcolu, öyle devam etti:

Malumunuz 28 ubat sürecinde Kuran kurslarna yazlmak için belli bir ya snr getirilmiti. lkokulu bitirme ya getirilmiti. çocuklarn 12 yandan önce Kuran kurslarna gönderilmesinin önü kapatlmt. Bir dönem camiye giden çocuklara ve onlara sadece Kuran ve siyer dersi veren adamlara terörist muamelesi yapld. Bu çocuklar tehdit edilerek camiden uzaklatrld. Bu projede özellikle Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) mensubu polis memurlar veya yarg mensuplar ciddi rol oynuyorlard. Halen devletin hafzas FETÖ mensubu memurlarn yazdklar belgelerden oluuyor. Bunun da mutlak suretle düzeltilmesi gerekiyor. Bizim gelecek nesillerimiz, çocuklarmz mutlaka kendi inancna, kendi maneviyatna uygun bir tedrisattan geçirilerek yetitirilmelidir. Yoksa gelecek bizim için karanlk olacaktr.

- srailin Mescid-i Aksaya yönelik ihlallerine tepki

srailin Mescid-i Aksaya yönelik ihlallerine tepki gösteren Yapcolu, temmuz aynda burada 20nin üzerinde Müslümann ehit edildiini söyledi.

Yapcolu, Buradaki mesele ibadet hürriyetinin engellenmesi deil. Mesele, siyonistlerin orada var olmas, igal etmesi sorunudur. Siyonistlerin kurduu terör ebekesini devlet olarak tanmak hemen arkasndan unu getirecektir; onlara kar meru olarak direnen kardelerimiz terörist kabul edilecektir. Uluslararas hukukta da iç hukukumuzda da silahla bir ekilde güç kullanma yetkisi yalnzca meru olarak devlete aittir.
Ana Sayfaya Git