Yaralı uzman şehit düştü!

PKK'lıların yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine yönelik saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Emre Dut, tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

Haberler 02.04.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte PKKnn saldrsnda yaralanan Uzman çavu Emre Dut, tedavi gördüü Siirt Devlet Hastanesinde ehit oldu.

Siirtte 30 Martta yol yapm çalmasnda emniyeti salayan güvenlik güçlerine PKKllarca düzenlenen saldrda yaralanan ve Siirt Devlet Hastanesine kaldrlan Uzman çavu Dut (25), tedavi gördüü hastanede ehit dütü.

TEDAV GÖRÜYORDU

Ormanard köyü mevkisindeki yol yapm çalmasnda emniyeti salayan güvenlik güçlerine teröristlerce gerçekletirilen saldrda güvenlik korucular Abdullah Yüzta, Mehmet Eren, Mehmet Oktay, Sddk Ertan, Seyfettin Bakurt ve Nevzat Gökçe ehit dümü, 3 güvenlik korucusu ve 4 asker yaralanmt. Saldrnn ardndan bölgede balatlan geni çapl operasyonda 5 örgüt üyesi etkisiz hale getirilmiti.

EHT ATE KONYADA

Bekar olan ehit Uzman çavu Dutun memleketi Konyann Ereli ilçesindeki baba evine ate dütü. ehit Dutun Erelideki baba evine ise Türk bayraklar asld. ehit Dutun, kendisi gibi asker olan kardei Akil Dutun da Afrinde görev yapt örenildi.

EHRDE CENAZE TÖREN

ehit Dut için Siirtte tören düzenlendi.

Siirt Devlet Hastanesinden alnan ehit Dutun cenazesi, ambulans ile l Jandarma Komutanlna götürüldü.

Buradaki törene, ehidin yaknlarnn yan sra Vali Ali Fuat Atik, Van Jandarma Asayi Kolordu Komutan Korgeneral Salih Karata, Siirt Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad Takn, Siirt 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Ouzhan Pehlivan, Siirt Cumhuriyet Basavcs brahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, l Jandarma Komutan Albay Kemal Benek; siyasi partiler, kamu kurum ve kurulular ile sivil toplum kurulularnn temsilcileri, güvenlik korucular ve vatandalar katld.

ehit Dutun Türk bayrana sarl naa katafalka konuldu, öz geçmii okundu. Bekar olan ehit Dutun cenazesinin ambulansa götürülmesi srasnda vatandalar Türkçe ve Arapça Damat Emre diyerek salavatlar getirdi. l Müftüsü Faruk Arvasn okuduu duann ardndan ambulansa konulan ehidin naa, helikopter ile Batmana gönderildi. Dutun cenazesi memleketi Konyaya getirildi. Dutun cenazesi bugün öle namazn müteakip Meydanba Mahalle Mezarlnda defnedilecek.

Ana Sayfaya Git