Yaralı yakalandı

Pervari'de 4 PKK'lının öldürüldüğü bölgede yaralı terörist ele geçirildi

Haberler 19.08.2018 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SRTin Pervari ilçesi krsalnda dün F16 uçaklarnn yapt bombardmanda 4 PKK l teröristin öldürüldüü bölgede bugün sabah yaplan aramalarda, 1 terörist de yaral olarak ele geçirildi. Bölgede ayrca teröristlere ait silah ve yaam malzemeleri ile mühimmat bulundu.

Pervari ilçesi yaknlarndaki Herekol danda 4 teröristin öldürüldüü yerde bugün yaplan aramalarla ilgili Siirt Valiliinden yaplan yazl açklamada, Siirt l Jandarma Komutanl tarafndan bölücü terör örgütü mensuplarn tespit ve etkisiz hale getirilmesi maksadyla, 17 Austos 2108 tarihinde Siirt ili, Pervari ilçesi Yazlca (Herekol) da bölgesinde devam eden ehit J. Yzb. Yunus çelebi 4 operasyonu kapsamnda bölgede faaliyet gösteren insanl keif uça (KU) vastasyla alnan s kaynaklarnn, bir grup bölücü terör örgütü mensuplarna ait olduu tespit edilmitir. Is kayna tespit edilen noktaya hava destekli F16 uçaklar tarafndan 2 atm ate yaplmtr.

YARALI YAKALANDI

Müteakiben temas aramas yapmak üzere bölgeye Atak kolunun himayesinde, Siirt l Jandarma Komutanl harekat kontrolünde bulunan çakrsöüt Jandarma Komando Tugay Komutanlna bal jandarma komando unsurlar sevk edilmitir. 18 austos 2018 günü havanm aydnlanmasyla birlikte balatlan temas aramas neticesinde 1 bölücü terör örgütü mensubu yaral, 4 teröristin ise ölü olarak etkisiz hale getirilmesi salanmtr. Etkisiz hale getirilen teröristler ile birlikte aada belirtilen silah ve mühimmatlar ele geçirilmitir. 2 adet kalenikof piyade tüfei, 1 adet m16 piyade tüfei, 7 adet kalenikof arjörü, 5 adet m16 piyade tüfei arjörü, 1 adet palaska, 4 adet arjör klf, 148 adet m16 piyade tüfeine ait 5.56 mm çapnda fiek, 4 adet pil ve kablo düzenei , 1 adet usb bellek, 1 adet silah bakm malzemesi , 1 adet telsiz klf, 1 adet el bombas klf. Ayrca çok miktarda yaamsal malzeme ile örgütsel doküman ele geçirilmitir. Bölgede icra edilen operasyonlar azim ve kararllkla aralksz olarak devam etmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git