Yardım seferberliği

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal’ın talimatlarıyla bu yıl bir ilke imza atılarak maddi durumu düşük vatandaşların evlerine yemek götürülüyor.

Haberler 21.05.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan ay süresince Yeniehir ilçesi snrlarnda yer alan ve yemek piiremeyecek veya eve a alabilecek durumda kimsesi olmayan 750 kiinin evine her iftar scak yemek götürülürken 2000 aileye gda yardm ile 250 TLde balayan nakit yardm yaplarak ilçede adeta yardm seferberlii balatld. Bu yl Yeniehir Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf (SDYV) tarafndan ilçede belirlenen 750 kiinin evine Ramazan ay boyunca scak yemek götürüldüünü belirten SYDV Vakf Müdürü Samet Önen, ayrca 2000 aileye ise içerisinde pirinç, mercimek, bulgur, kuru fasulye, toz eker, reçel, zeytin, makarna, salça, tuz, sv ya ve un gibi temel gda ihtiyac bulunan gda paketinin yan sra Ramazan ay boyunca nakdi yardmlarn da devam edeceini ve bunun için yaklak 280 bin TL nakdi yardm yaplacan söyledi.

Evlere scak yemek götürülüyor

simleri belirlenen dar gelirli ailelerin evlerine tüm kurum amirlerinin gözetim ve denetiminde scak yemek yardm gda yardm ve nakdi yardmlarn yaplacan belirten Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Serdar Kartal, ilçe snrlar içerisinde girilmedik sokak, çalnmadk kapnn kalmayacan söyledi. Bakan Kartal, Gerek belediyemiz gerek Sosyal Yardmlama Vakfmz olsun ilçemizdeki yoksul, yardma muhtaç vatandalarmzn daima yannda olduk ve olmaya devam edeceiz ancak yardmlama ve dayanma ay olan mübarek ramazan aynda imkanlarmz son noktasna kadar zorlayarak yaklak 10 bin haneye ulap devletin efkat ve merhamet elini Yeniehir ilçemizin her kapsna uzatm olacaz dedi.

Ana Sayfaya Git